ONU și guvernele recunosc rolul-cheie al instrumentelor IRU

Într-o întâlnire prin videoconferință în cadrul celei de-a 75-a Adunări Generale a ONU, miniștrii de externe din peste 30 de țări în curs de dezvoltare fără ieșire la mare au sprijinit TIR pentru a accelera comerțul și a stimula dezvoltarea, se arată într-un comunicat al IRU.

sursă foto: IRU

Iată precizările:

Miniștrii au felicitat țările care deja folosesc TIR și i-au încurajat pe cei care nu au ratificat Convenția ONU TIR să o facă și să o pună în aplicare pentru a utiliza pe deplin beneficiile sale de facilitare și securitate.

Miniștrii au aprobat, de asemenea, o nouă foaie de parcurs globală pentru Programul de acțiune al ONU de la Viena pentru țările în curs de dezvoltare fără ieșire la mare, concentrându-se pe accelerarea în continuare a dezvoltării economice și ajutând aceste națiuni să fie legate de uscat.

IRU a lucrat în parteneriat cu ONU și alte organisme internaționale și regionale pentru a avansa Programul de la Viena în ultimii cinci ani, ajutând țările să pună în aplicare TIR și instrumentele digitale conexe, cum ar fi pre-declarațiile vamale electronice.

IRU a contribuit, de asemenea, la asigurarea includerii eCMR, protocolului digital la convenția CMR a ONU, în noua foaie de parcurs, precum și a altor măsuri de facilitare a comerțului, precum simplificarea eliberării vizelor pentru șoferii profesioniști.

Accentul se îndreaptă acum către furnizarea foii de parcurs pentru națiunile fără ieșire la mare și stimularea dezvoltării și prosperității pentru cetățenii lor printr-un comerț mai rapid și mai eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.