Operațiunea SPEED: 3.024 de permise reținute, într-o săptămână

În săptămâna 19–25 aprilie, în toate statele membre ale Uniunii Europene a fost derulată operațiunea SPEED, conform Programului Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), pentru verificarea respectării regimului legal de viteză.

În România, polițiștii rutieri au acționat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. Au fost controlate 44.450 de autovehicule și aplicate 27.473 de amenzi pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, informează IGPR, în 27 aprilie.

De asemenea, au fost reținute 3.024 de permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost constatate 30 de infracțiuni de altă natură.

Exemple:

  1. La data de 25 aprilie a.c., un tânăr, de 18 ani, a condus un autovehicul, în municipiul Craiova, județul Dolj, cu 126 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.
  1. La data de 25 aprilie 2021, un bărbat, de 23 de ani, a condus un autovehicul, în afara localității, în județul Galați, cu viteza de 183 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.
  1. La data de 24 aprilie a.c., un tânăr, de 19 ani, a condus în localitatea Sibiel, județul Sibiu, un  moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor, s-a stabilit că mopedul ar fi fost sustras de la fratele acestuia. În cauză, a întocmit dosar penal, pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
  2. La data de 24 aprilie, un bărbat a condus un autovehicul, în localitatea Corunca, județul Mureș, cu 110 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.