Oprescu a primit Steaua Solidaritatii Italiene

Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestilor, a primit ordinul \”Steaua Solidaritatii Italiene\” in grad de Mare Ofiter, de la ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Italiene.

Ordinul \”Steaua Solidaritatii Italiene\” este o distinctie acordata de Presedintia Italiei \”celor care au contribuit intr-un mod deosebit la reconstructia Italiei\”. Aceasta poate fi obtinuta prin decret prezidential, la propunerea Ministrului Afacerilor Externe.

La numai doua zile de la eveniment, Sorin Oprescu a fost vizitat de Giovanni Alemanno, primarul Romei. \”In Italia lucreaza si locuiesc 1,5 milioane de romani, iar in Romania sunt 28.000 de societati italiene. Observam un schimb si o cooperare enorma, in care trebuie sa investim in viitor. Dar eu cred ca aceste cifre nu sunt la intamplare; cred ca, instinctiv, italienii si romanii sunt popoare asemanatoare, frati, iar acest sentiment este mai puternic decat orice neintelegere si echivoc care au avut loc in recenta istorie\”, a apreciat Giovanni Alemanno.

Primarul Romei s-a referit si la criza economica, aratand ca aceasta este prezenta atat in Romania, cat si in Italia. \”Noi vom depasi insa aceasta criza, si o vom depasi impreuna. Doar o puternica cooperare comuna europeana ne va permite sa depasim aceste probleme. Acest impuls provine dintr-o bogatie antica, acesta fiind motivul pentru care suntem azi aici, sa va amintim radacinile noastre antice\”, a adaugat Alemanno.

Impreuna cu Oprescu, Alemanno a participat, duminica, la o actiune de ecologizare a Padurii Baneasa, organizata de voluntari din randul elevilor bucuresteni, apoi au vizitat Centrul pentru batrani si copii \”Don Orione\”, construit in comuna Voluntari din fonduri italiene. Aici traiesc 56 de batrani si 15 copii cu handicap, dar sunt primite si persoane in varsta fara adapost si familie si copii abandonati. Asezamantul, care a costat 5 milioane de euro, bani donati de oameni de afaceri italieni, va fi extins, costul lucrarilor fiind estimate la 1,3 milioane de euro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.