Oprescu aduce investitori de la Viena

Dupa vizita de acum doua zile de la Viena, a fost randul primarului general Sorin Oprescu sa o primeasca la Bucuresti pe Renate Brauner, viceprimarul municipalitatii vieneze, care a venit insotita de reprezentantii unor importante firme si banci austriece interesate sa investeasca in Capitala.

Partea vieneza si-a aratat disponibilitatea de a sprijini implementarea unui management al spitalelor din administrarea Municipalitatii Bucurestilor, pe modelul de succes al Spitalului AKH Viena. S-au discutat si proiecte sociale pentru bucuresteni, Sorin Oprescu fiind interesat sa intervina in educarea si reinserarea in societate a copiilor cu varste intre 10 si 15 ani care sunt tinta unor retele de indivizi ce ii obliga sa cerseasca. S-a vorbit si despre demararea unui proiect intitulat “Piete sociale”, ce se adreseaza direct cetatenilor fara posibilitati financiare, produsele vandute avand preturi foarte mici. Totodata, edilul-sef a solicitat sprijin pentru eficientizarea RADET si RATB, pentru care vrea sa copieze sistemul exemplar de la Viena. Edilii celor doua orase au mai discutat si proiecte concrete referitoare la transformarea gunoiului in energie, construirea de parcari subterane si realizarea de gradinite modulare.

Renate Brauner, viceprimarul Vienei, a declarat ca doreste sa intensifice relatiile bilaterale in urma intalnirilor avute cu primarul general Sorin Oprescu. “Am discutat astazi proiecte concrete si suntem foarte multumiti de faptul ca putem fi prezenti aici cu firmele noastre. Dorim o cooperare atat la nivel economic, cultural, cat si social. Trebuie sa invatam unii de la ceilati si sa crestem impreuna. Cooperarile orasenesti sunt foarte importante pe plan european. Dupa discutiile pe care le-am avut cu domnul Primar General pot spune ca am facut un pas inainte si ne dorim un protocol de colaborare intre Bucuresti si Viena. Pentru ca impreuna suntem Europa”, a precizat Brauner.

In cadrul discutiei, s-a stabilit semnarea unui contract intre cele doua orase, in scurt timp urmand sa aiba loc intalniri intre specialistii celor doua primarii, pentru a stabili domeniile de colaborare concreta. Primaria din Viena a mai incheiat astfel de contracte cu alte capitale europene, colaborari care s-au dovedit a fi un real succes.

Pe 1 Martie, Sorin Oprescu va participa impreuna cu Renate Brauner la dezvelirea monumentului Conrad Haas, eveniment care va avea loc in curtea interioara a Academiei Romane.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.