Oprescu cauta gropile cu lumanarea

Furtuna intr-un pahar cu apa: lui Sorin Oprescu i-a trecut supararea pe asfaltatori, dupa ce a constatat sambata, in timpul inspectiei de dupa expirarea termenului acordat constructorilor pentru repararea gropilor, ca majoritatea acestora sunt reparate. El a recunoscut, insa, ca mai exista unele strazi „stricate“, unde deficientele vor fi remediate in zilele urmatoarele.

Primarul general Sorin Oprescu a facut un tur al orasului insotit de sefii companiilor de asfaltare, pentru a constata daca s-au tinut de cuvant si au plombat gropile. Periplul a pornit sambata dimineata, pe traseul Primaria Capitalei, Piata Kogalniceanu, Eroilor, pe Bd. Prelungirea Ghencea, str. Ialomita, Timisoara si Lujerului, din sectorul 6 al Capitalei, apoi pe Bd. Turda si Mihalache, Piata Victoriei, Nicolae Caramfil, Aviatorilor, Piata Arcului de Triumf, Bd. Constantin Brezan, str. Ion Mincu si Bd. Magheru, din sectorul 1. Pe acest traseu, cele mai multe dintre artere erau refacute, insa au fost gasite si strazi unde reparatiile nu fusesera finalizate, ca de exemplu strazile din jurul Manastirii Casin. „Putem sa le spunem bucurestenilor ca majoritatea gropilor sunt astupate. Dar mai sunt inca strazi cu gropi, care vor fi astupate in zilele urmatoare“, a decretat edilul-sef.

Oprescu a fost de data aceasta calm, spre deosebire de intalnirea precedenta cand s-a rastit la asfaltatori. „Nici cand castigati licitatiile nu vreti, ba, sa munciti?“, li s-a adresat el, fara menajamente. „Ba, pe mine in genunchi nu ma vedeti. Eu nu vreau sa stau in genunchi in fata voastra si n-o sa ma vedeti vreodata asa“, le-a spus el reprezentantilor firmelor de reparatii stradale prezenti la Comandamentul de asfaltare. „Cand ii rogi frumus, te imprima“, si-a argumentat Oprescu enervarea, referindu-se la faptul ca a fost inregistrat pe ascuns la prima sedinta cu asfaltatorii, iar caseta a fost data posturilor de televiziune, unde a fost ridiculizat ca se roaga de ei sa astupe gropile. „Ei nu sunt obisnuiti cu vorba buna; sunt obisnuiti sa ii ameninti si sa le vorbesti marlaneste“, a mai spus atunci primarul general.

110 strazi plombate

Dupa inspectie, Sorin Oprescu a declarat ca 110 strazi au fost plombate in actiunea ordonata in urma cu o saptamana. In perioada urmatoare, se va trece la refacerea definitiva a asfaltului pe arterele cuprinse in contractele de intretinere multianuala, iar cele care vor intra in programul de reabilitare vor ramane cu aceste plombe de urgenta pana cand vor incepe lucrarile de reparare. Potrivit directorului Administratiei Strazilor, Alina Roman, 158 de artere principale din totalul de 498 de strazi administrate de municipalitate se afla in garantia firmelor de asfaltare, iar alte 98 sunt in intretinerea acestora. Programul 2010-2011 prevede reabilitarea unui numar de 53 de strazi, alte 54 fiind incluse in programul de reparatii de anul acesta. Pentru 96 de artere s-au organizat deja licitatiile de intretinere a lor, iar pentru inca aproximativ 54 vor fi executate lucrari de reabilitare a liniilor de tramvai.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.