Oprescu cere ambasadorilor sprijin pentru autostrada suspendata

 

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, joi, sprijinul sefilor misiunilor diplomatice romane din strainatate in atragerea de fonduri si expertiza pentru realizarea principalelor proiecte de investitii ale municipalitatii, printer care si autostrada suspendata.

Oprescu a amintit cat de important este ca Bucurestiul sa atraga parteneri privati alaturi de care sa construiasca autostrada suspendata, “a carei utilitate a fost deja demonstrata de experienta altor mari orase din lume”. “Am dorit foarte mult sa avem aceasta intalnire, pentru ca am convingerea ferma ca Bucurestiul poate sa fie unul dintre centrele urbane cele mai puternice din aceasta zona. (…) Am anticipat cateva din domeniile in care avem nevoie de sprijinul dumneavoastra: in dezvoltarea infrastructurii de strazi si retele, in constructia si reabilitarea scolilor, spitalelor si universitatilor, in realizarea de baze sportive – cum este Arena polivalenta a Bucurestiului -, institutii de cultura, imbunatatirea serviciilor publice si mai ales crearea autostrazii suspendate” le-a spus edilul celor prezenti la reuniunea anuala a ambasadorilor romani, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor de Externe.

Edilul-sef a reamintit ca Bucurestiul nu se poate dezvolta fara o infrastructura corespunzatoare, finalizarea Pasajului Basarab si a Bulevardului Tudor Vladimirescu fiind un prim pas important in acest sens. Oprescu a prezentat si proiectul Arenei Bucurestiului – o noua sala sportiva, polivalenta, cu o capacitate de 15.000 de locuri, precum si pe acela al crearii de noi parcari sub si supraterane. “Am credinta ca, daca realizam aceste investitii, Bucurestiul poate sa devina un loc de organizare a multor evenimente de amploare, de natura culturala, sportiva, si astfel sa il pozitionam in circuitul mondial al valorilor, sa il facem cunoscut, sa il valorificam asa cum se cuvine”, a incheiat primarul general al Capitalei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.