Oprescu da startul maratonului de mountainbike si zonei pietonale Arthur Verona

De Ziua Europei, primarul general Sorin Oprescu va da startul celui mai mare maraton de mountainbike din Romania, intitulat \”Prima Evadare\”, dupa care va inaugura un loc de joaca denumit \”Parlamentul Copiilor\”, in Parcul Izvor, si zona pietonala Arthur Verona, de la intersectia cu Jean Louis Calderon pana la piateta Bisericii Anglicane.

Startul va fi dat de primarul general la ora 10:00, la Academia de Politie, de unde peste 900 de ciclisti, printre care jurnalisti si personalitati ale vietii publice vor porni intr-un maraton de 55 de kilometri pe traseul Academia de Politie – Padurea Baneasa – Padurea Tunari – Aeroportul Otopeni – Moara Vlasiei – Balotesti – Snagov – Complex Astoria.

Maratonul de mountainbike \”Prima Evadare\” este organizat de Clubul Alpin Roman cu sprijinul Primariei Capitalei si are ca scop incurajarea bucurestenilor de a practica sporturi in aer liber, precum si promovarea si ecologizarea padurilor, localitatilor si obiectivelor turistice din nordul Bucurestilor.

 

Parlamentul Copiilor, loc de joaca in Parcul Izvor

La ora 11:00, Oprescu va inaugura un loc de joaca denumit \”Parlamentul Copiilor\”, amenajat de Primaria Capitalei, prin Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, pe o suprafata de 2.400 de mp in Parcul Izvor. Parintii au si ei aici aparate de fitness, ca sa nu se plictiseasca. In amenajarea locului de joaca, s-a tinut cont si de nevoile copiilor cu dizabilitati, prin montarea de leagane speciale pentru acestia.

La ora 12:30, primarul general va inaugura zona pietonala Artur Verona, unde ii invita la promenada pe ambasadorii acreditati la Bucuresti. Este vorba despre portiunea cuprinsa intre Gradina Icoanei – strada Arthur Verona, de la intersectia cu Jean Louis Calderon pana la Piateta Bisericii Anglicane. Aici, Primaria Capitalei va organiza, prin ArCub, spectacole pentru copii si momente speciale cu artisti stradali.

Vor fi reprezentati ale Teatrului Tandarica, Teatrului \”Ion Creanga\” si ale Teatrului de Magie \”Andrei Teasca\”, dar vor putea asculta si muzica medievala si tradi??ionala din Europa.

De la ora 19:30, spectacolele se muta pe Insula Trandafirilor din Parcul Herastrau, unde municipalitatea va oferi un concert extraordinar pe scena amplasata in zona de promenade, sustinut de Paula Seling, Monica Anghel, Luminita Anghel, Delia, Bodo, Mihai Georgescu, Tony Thomas, Ionut Ungureanu, Aurelian Temisan, Ramona Badescu si Marcel Pavel, acompaniati de Orchestra Nationala si Big Bandul Radio, condus de maestrul Ionel Tudor. Spectacolul din Herastrau se va incheia cu un foc de artificii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.