Oprescu ia plombele la control

Dupa Comandamentul de deszapezire, convocat de trei ori pe zi in perioada nametilor, primarul general Sorin Oprescu nu le slabeste subalternilor ritmul de control, convocandu-i acum pe timpul noptii in asa-numitul “Comandament de asfaltare”. Este vorba despre inspectarea lucrarilor de plombare a gropilor aparute cu duiumul in carosabil, dupa aplicarea solutiilor antiinghet. Pana cand incepe marea asfaltare, gropile vor fi astupate cu bitum, un material mult mai ieftin decat “solutia desteapta” propusa de firmele asfaltatoare, care costa 3.000 de euro metrul cub, potrivit primarului Capitalei.

Suparat pe ritmul lucrarilor

Inainte de controlul de luni noapte, Sorin Oprescu i-a chemat la sedinta Comandamentului de asfaltare de la ora 22:00 pe toti reprezentantii firmelor responsabile cu asfaltarea. Edilul-sef a plecat apoi pe teren cu viceprimarul general Victor Iovici si tot alaiul de inspectori, directori si consilieri personali din Primaria Capitalei. Rezultatele inspectiei nu au fost deloc pe placul lui Sorin Oprescu, motiv pentru care marti dimineata i-a convocat din nou pe asfaltatori pentru a le comunica nemultumirea sa fata de ritmul in care se desfasoara actiunea de astupare a gropilor. “Daca asfaltam in ritmul acesta, vom termina de astupat gropile in anul 2017”, le-a spus Oprescu asfaltatorilor.

Primarul Capitalei le-a dat termen de finalizare a operatiunii de plombare pana sambata dimineata, avertizandu-i asupra sesizarilor primite de la soferi in legatura cu autoturismele avariate din cauza gropilor din carosabil. “Daca nu terminam pana sambata dimineata, va voi imputa toate plangerile pe care le am in birou”, i-a avertizat edilul-sef pe reprezentantii firmelor de asfaltare. De asemenea, Primarul General a cerut inspectorilor Administratiei Strazilor sa intocmeasca notificari pe care sa le trimita firmelor. “Sa se intocmeasca notificari, fara generalitati, cu fiecare groapa neremediata, cu fiecare bulevard si cu localizarea exacta a acestora”, a precizat Oprescu.

Plomba si asfaltatorul

Potrivit reprezentantilor Directiei Inspectie si Control General, intre orele 23:00 – 6:00 au fost verificate toate arterele de circulatie stabilite in cadrul Comandamentului. Iata rezultatele:

1. DELTA ACM a reusit sa remedieze sparturile din asfalt pe Bd. Dinicu Golescu si Str. Stirbei Voda – in fata reprezentantei ONU si la intersectia cu Str. Ion Campineanu.

2. TEHNOLOGICA RADION a actionat pe Bd. Mircea Eliade, unde, desi a remediat unele deficiente, a lasat gropi la intersectia cu Radu Beller, la nr. 14 si fisuri transversale la intersectia cu Bd. Primaverii. Artera Radu Beller a fost remediata, iar pe Bd. Iuliu Maniu s-a lucrat cu mixtura stocabila la iesirea spre autostrada, dar carosabilul nu se prezinta in conditii optime.

3. HAN a remediat carosabilul de pe Sos. Berceni, pe sensul Ion Iriceanu spre Piata Sudului, insa pe sensul invers sunt probleme la nr. 6, 8 si intersectia cu Turnu Magurele.

4. EUROVIA a actionat pe Prelungirea Ghencea, unde a reparat o banda intre Str. Brasov si Str. Valea Oltului, dar pe sensul invers au ramas gropi pe toata lungimea. Carosabilul de pe Str. Valea Cascadelor a fost remediat, la fel Bd. Regina Elisabeta, la intersectia cu Str. Academiei. Pe Str. Stirbei Voda nu s-a lucrat. Exista probleme cu carosabilul la Casa Radio, la nr. 152 (trecere de pietoni) si intersectia cu Str. Berzei.

5. EUROCONSTRUCT a remediat carosabilul din intersectia Calea Victoriei cu Str. Stirbei Voda si zona Statiei RATB – Clabucet. Pe Bd. Magheru si Bd. Lascar Catargiu, desi nu s-a constatat prezenta lucratorilor, carosabilul se prezinta in conditii optime, plombele fiind executate anterior.

6. STRABAG a reparat carosabilul din Piata Alba Iulia si Bd. Unirii (Piata Alba Iulia spre Piata Unirii) – pe ambele sensuri, cu exceptia intersectiei cu Mircea Voda.

 

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.