Oprescu inchide Arena Nationala sa mai schimbe o data gazonul

 

Primarul general Sorin Oprescu a anuntat, vineri, dupa prezentarea identitatii vizuale a Finalei Europa League 2012 – ce va avea loc la 9 mai  pe Arena Natioala din Bucuresti -, ca la finalul lunii februarie va inchide stadionul, pentru a mai schimba o data gazonul.

\”Organizatoric, sunt mai multe lucruri de facut: avem unele modificari de facut la unele trepte, vom incerca sa indeplinim toata lista de lucrari care nu sunt legate insa de structura, ci mai degraba de preventie. Daca va fi schimbat gazonul? Au, au, ma dor aceste vorbe. Absolut, pentru ca am intrat acum in moara aceasta a gazonului. Am stabilit cu sefii de cluburi sa oprim meciurile spre sfarsitul lunii februarie si sa schimbam gazonul pentru a nu mai avea surprize din alea zapacite\”, a declarat Oprescu.

El a dat insa asigurari ca va face tot posibilul sa iasa bine la acest al doilea examen, dupa ce primul – la meciul de inaugurare a arenei, in 6 septembrie, cand brazdele de pe teren au inceput sa sara dupa primul sfert al partidei cu Franta – a facut inconjurul lumii. Din acest motiv, a fost necesara inlocuirea imediata a gazonului pus de firma fratelui liderului PSD Marian Oprisan. Oprescu a spus atunci ca toata cheltuiala a fost suportata de constructor, firma Astaldi fiind cea care s-a ocupat si de aducerea noului gazon.

Dar primarul general pare ca nu are emotii in aceasta privinta, gandindu-se mai mult la partea turistica a evenimentului: “Asigur de totala mea implicare. In calitate de primar general voi veghea ca orasul pe care il conduc sa fie gazda perfecta pentru FINALA din 9 mai 2012. Vom aloca toate resursele necesare, astfel incat cele cateva zeci de mii de suporteri care vor vizita Bucurestiul cu aceasta ocazie sa o poata face in cele mai bune conditii. Stiti deja ca romanii sunt catalogati drept un popor primitor, ospitalier. Va multumim ca ne dati sansa sa demonstram inca odata acest lucru. Abia asteptam ca vestigiile istorice, edificiile religioase, patrimoniul cultural si arhitectonic, frumusetea oamenilor din Romania sa fie reamintite celor cateva zeci de milioane de telespectatori din Europa si din intreaga lume, care vor privi spre tara noastra datorita transmisiei televizate a acestei competitii. “, a spus Oprescu.

Consilieri generali sunt insa deja foarte nemultumiti de faptul ca noua arena aduce cheltuieli mari municipalitatii, in loc de resurse. Consilierul PDL Calin Murg – si presedinte al sedintelor Consiliului General – a reclamat in repetate randuri ca “dupa o investitie de 240 milioane de euro, pe Stadionul National nu se poate juca, iar bucurestenii au pierdut circa 900 de milioane de lei”.

Luni incepe vanzarea biletelor pentru Finala Europa League

La evenimentul de prezentare a manualului de identitate vizuala a Finalei UEFA – ce va avea un design original, specific orasului gazda Bucuresti – au fost prezenti Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei UEFA Europa League 2012, Doina Melinte, presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Mircea Sandu, presedintele FRF, reprezentanti UEFA si, in fata a peste 200 de invitati, mari sportivi si oficiali din institutiile care au legatura cu fotbalul.

Cu aceasta ocazie au fost oferite toate detaliile legate de vanzarea biletelor pentru finala UEFA Europa League 2012. Astfel, timp de 3 saptamani, singurii care isi vor putea cumpara bilete de intrare la aceasta competitie sportiva  vor fi romanii. “ Vanzarea biletelor va incepe luni, 28 noiembrie, la ora 12.00 si se va finaliza pe 18 decembrie. Tichetele vor fi disponibile exclusiv pe site-ul Federatiei Romane de Fotbal www.frf.ro<https://www.frf.ro/>”, a anuntat Michael Heselschwerdt, reprezentant UEFA. Acolo vor fi explicate in amanunt procedura de achizitionare a biletelor, precum si faptul  ca, odata incheiata aceasta perioada, romanii NU vor mai putea cumpara tichete la Finala Europa League 2012.

Pentru cetatenii straini, vanzarea biletelor va avea loc intre 24 februarie si 20 martie, anul viitor.

Bucurestii gazduiesc pentru prima data un eveniment fotbalistic de asemenea anvergura. Daca am avea si o echipa de fotbal pe masura, totul ar fi perfect.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.