Opt firme si-au suspendat investitiile in Parcul Industrial Satu Mare

Opt firme care au concesionat teren in Parcul Industrial Satu Mare si-au suspendat investitiile din cauza crizei economice. Potrivit primarului Iuliu Ilyes, citat de Agerpres, din 2007 au fost concesionate toate terenurile din Parcul Industrial, pe o perioada de 49 de ani. Cinci firme si-au finalizat investitiile, iar opt si le-au suspendat din cauza crizei.

Cele care nu au inceput constructiile sunt SC Rocoteca SRL, specializata in ansambluri si subansambluri pentru tractoare forestiere, SC Tauril – Rom SRL – care produce si comercializeaza articole tehnice din cauciuc, SC Kenobi SRL – productie de echipamente de uscare, atribuire si tratare termica a lemnului, ventilatoare axiale si radiatoare industriale din aluminiu, automatizari industriale, SC Solex SA – constructii metalice si parti componente, SC Ronal Aluminium SRL – productie de roti din aluminiu, SC Hay SRL – productie si vanzare de piese turnate si stantate si inele laminate, prelucrarea lemnului prin aschiere si SC Tehnomecanica SRL – productie de constructii si confectii metalice, prelucrari mecanice prin aschiere, presare la rece. Totodata, SC Elmsteel Romania SRL, specializata in productie de armaturi metalice pentru industria auto, si-a cedat contractul catre SC Unio SA Satu Mare, dar nici aceasta firma inca nu a inceput sa construiasca nimic.

Primatul Iuliu Ilyes sustine ca, deocamdata, firmele respective nu vor fi somate sa-si inceapa constructiile, conform contractului, fiind o perioada in care aproape toate investitiile s-au oprit.

In momentul de fata, in Parcul Industrial, isi desfasoara activitatea Zess Zollner Electronic SRL (componente electronice), SC Casco Group SRL (productie echipamente de protectie), SC Bodescu Export Import SRL (debitare poliuretan), SC Lubexpert (comercializare si prestari servicii in domeniul lubrefiantilor) si SC Quelle SRL (centru logistic).

Parcul Industrial Satu Mare a fost inaugurat in 2005, intinzandu-se pe o suprafata de 69.54 hectare, la intrarea in municipiul Satu Mare dinspre Zalau.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.