OPTEX şi Axis dezvoltă soluţii împotriva accesului neautorizat

OPTEX_Multi-layered_SchematicsOPTEX şi Axis Communications au prezentat în cursul acestei luni, în cadrul evenimentului ”Data Centre World”,  o soluţie ce poate să prevină accesul neautorizat.

”Data Centre World” – cel mai mare eveniment dedicat centrelor de date din lume şi presupune realizarea unei convergenţe între camerele de reţea Axis şi senzorii PIR OPTEX.

Centrele de date conţin informaţii confidenţiale, fiind necesar un nivel ridicat de securitate. Astfel, în majoritatea cazurilor, în astfel de locaţii sunt instalate la exterior camere IP de supraveghere video combinate cu diferiţi senzori de detecţie.

Această structură asigură o protecţie perimetrală completă, însă, nu exclude complet furtul de date.

graphic 1

Principala provocare a integratorilor de securitate este de a găsi o soluţie tehnologică ce poate să detecteze situaţia în care un angajat ce deţine acces la un anumit rack, vrea să copieze date de pe o altă unitate la care nu deţine autorizaţie.

datacenter with cctv camera in a long row

Senzorii OPTEX sunt ideali pentru a detecta persoane, chiar şi în spaţii lipsite de iluminare. Aceștia pot fi folosiţi cu succes pentru a securiza camere de orice dimensiuni, acoperişuri sau tavane false.

În cazul în care un senzor OPTEX este declanşat, algoritmul de detecţie poate să transmită un semnal direct către camerele de supraveghere Axis. Această integrare permite ca sistemul de detecţie să ofere agenţilor de securitate toate informaţiile necesare pentru a evalua gradul de risc al situaţie.

graphic 2

Integrarea dintre camerele Axis şi senzorii OPTEX se realizează prin intermediul Axis Camera Application Platform, nefiind necesară prezenţa unei platforme software de video management.

Atunci când o alarmă este activată, camera Axis va folosi capabilităţile de pan/tilt/zoom bazându-se pe informaţiile primite de la senzorul PIR OPTEX. Fiecare cameră Axis poate fi conectată cu trei senzori OPTEX. Această capabilitate asigură o scalabilitate sporită şi un cost al investiţiei redus.

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: https://www.optex-europe.com/products/.

Axis Communications este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.600 de angajați în peste 50 de birouri din lume și cooperează cu peste 90.000 de parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.