„Ora Pământului”, se sting luminile!

ora pamantului„Ora Pământului” este celebrată, de câțiva ani, de peste 70 de instituții publice din România, astfel că sâmbătă, în intervalul orar 20.30 – 21.30, Ministerul Transporturilor va stinge atât luminile exterioare, cât şi cele interioare ale Palatului CFR.

În plus, vor fi deconectate echipamentele electronice care nu împiedică desfăşurarea activităţii şi asigurarea securităţii.

“Prin participarea la acest eveniment, Ministerul Transporturilor îşi manifestă preocuparea pentru problemele de mediu existente la nivel global”, se arată într-un comunicat remis redacției.

La rândul său, Guvernul se alătură pentru al patrulea an consecutiv campaniei Earth Hour organizată de WWF-Romania şi împreună cu alte 70 de instituţii din Bucureşti şi din ţară va stinge luminile mâine, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la consumul iraţional de resurse şi la importanţa dezvoltării durabile a societăţii.

“Un mediu curat înseamnă cetăţeni mai sănătoşi şi garantarea unui viitor responsabil pentru generaţiile următoare. (…) Pe această cale, vă invităm şi pe dumneavoastră să susţineţi campania Ora Pământului stingând luminile în locuinţe şi birouri. Pentru a publica fotografiile dumneavoastră pe pagina Guvernului, vă rugăm să le transmiteţi pe adresa social.media@gov.ro”, precizează Executivul.

„Ora Pământului” este un eveniment internaţional ce se desfăşoară începând din anul 2007. Astfel, timp de 60 de minute, oamenii sunt încurajaţi să stingă luminile pentru a scădea consumul de electricitate la nivel global şi pentru a da o şansă salvării resurselor Pământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.