Ordinul MT privind urgentarea atribuirii contractelor, în vigoare

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a luat măsuri pentru urgentarea atribuirii contractelor de achiziție publică pentru lucrări implementate de CNAIR.

Iată precizările, într-un comunicat de presă primit la redacție din partea MT:

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ia măsuri concrete pentru a dinamiza procesul de construcție de infrastructură. Contractele de achiziţie publică implementate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) vor fi atribuite mai rapid decât până acum. Ordinul comun al Ministerului Transporturilor și Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) care conține un set de norme pentru eficientizarea procedurilor de lucru a fost publicat joi, 23 august a.c., în Monitorul Oficial.

Concret, vor fi scurtate termenele atât pentru elaborarea documentațiilor de atribuire, cât şi pentru desfășurarea procesului de evaluare a ofertelor.

Durata de la începerea procedurii de achiziție publică și până în momentul desemnării ofertantului câștigător era până acum de peste un an. Prin acest ordin se are în vedere scurtarea acestor termene la 2-4 luni, în funcție de complexitatea actelor care trebuie studiate.

Demersul urmărește creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile în domeniul infrastructurii rutiere la nivel național și accelerarea procedurilor administrative în interiorul CNAIR.

Ordinul elaborat de ministrul Transporturilor a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.