OUG 15/2020, rectificată: Naveta elevilor, decontată și pentru transport cu trenul sau naval

În Monitorul Oficial a fost publicată, în 15 februarie, o rectificare la Ordonanţa de Urgență (OUG) nr. 15/2020, care prevede că naveta elevilor va fi decontată de școală pentru orice mijloc de transport, cu trenul, rutier sau naval.

Rectificarea survine după ce asociațiile de elevi au reclamat că OUG 15/2020 nu a fost publicată, în data de 11 februarie, în termenii conveniți cu ministrul Educației, Monica Anisie. Prin urmare, elevii care fac naveta cu trenul nu ar fi beneficiat de transport gratuit.

Ministrul Monica Anisie a anunțat însă că „dintr-o eroare materială”, la Monitorul Oficial a fost transmisă, inițial, o variantă greșită a OUG 15. Ea a promis că va corecta eroarea în data de 12 februarie.

Potrivit textului publicat în Monitorul Oficial, „sintagma: emise de operatorii de transport rutier a fost înlocuită de sintagma „emise de operatorii de transport”.

Noul text al OUG prevede următoarele: “Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi. Decontarea se realizează pe baza documentelor justificative, emise de operatorii de transport.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.