Parcare gratuită pe timpul nopții la Constanţa şi Mamaia, tot anul

Plata parcării pe timpul nopţii a fost eliminată la Constanţa şi stațiunea Mamaia, până la sfârşitul anului, potrivit unei hotărâri adoptate, în 26 iulie, de Consiliul local al municipiului Constanța.

Astfel, aplicarea HCL nr.123/2021 a fost suspendată, pentru perioada cuprinsă între orele 19.00-09.00, până la 31 decembrie 2022, inclusiv.

Potrivit Primăriei Constanţa, demersul vine în completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa, care prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona „zero” să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 de lei pe lună şi de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei pe lună.

„Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici, prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător. Aceştia vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării”, se mai menţionează în comunicat.

Primăria Constanţa precizează că în staţiunea Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare, sunt contractate doar 100 cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar, prin noua măsură dorindu-se creşterea numărului locurilor contractate de către hotelieri, care în prezent este de 1.300.

Şi administraţia locală din Mangalia decisese anterior, pe 14 iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp – până la sfârşitul actualului sezon estival. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.