Parlamentul a eliminat taierea pensiilor. Board-ul FMI se intruneste pe 2 iulie

Plenul Parlamentului a votat, marti, 29 iunie, la pranz, cu 321 voturi \”pentru\” si 2 \”impotriva\”, eliminarea din legile austeritatii a articolelor declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala, astfel ca actele normative vor intra in vigoare incepand cu 1 iulie a.c..

In aceste conditii, reducerea pensiilor cu 15% nu va mai fi aplicata, din pachet ramanand valabila doar taierea cu 25% a salariilor bugetarilor. Totodata, asa cum au cerut judecatorii Curtii Constitutionale, din legea recalcularii pensiilor a fost eliminata prevederea referiroare la pensiile magistratilor, astfel ca operarea se va face numai la celelalte pensii speciale.

 

PSD a esuat la o noua motiune de cenzura

 

Incercarea PSD de a strange semnaturi pentru o noua motiune de cenzura a esuat, marti, 29 iunie. Operatiunea s-a desfasurat inainte de intrarea senatorilor si deputatilor la sedinta de plen, cand o mare parte dintre social-democrati au  refuzat sa semneze. Pentru a putea fi adoptata in Parlament, o motiune de cenzura trebuie sa intruneasca minim 236 de voturi.

 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.