Parteneriat Mercedes-Benz Trucks și Shell, pentru plata automata a combustibilului

Camioanele Mercedes-Benz plătesc automat pentru alimentarea la stațiile Shell: Mercedes-Benz Trucks și Shell testează cu succes plățile digitale pentru combustibil.

Primele teste practice cu camioane Mercedes-Benz Actros, efectuate cu succes la stațiile Shell din Stuttgart, Germania – pentru aceste teste, funcția de plată a fost adăugată la sistemul computerizat al camioanelor. Noul prototip de card digital de combustibil dezvoltat în cooperare cu Shell asigură funcționalitatea Truck-ID și Truck Wallet pentru autorizațiile de plată la stațiile de alimentare. Camionul se autentifică la stațiile de alimentare, activează pompa și plătește direct. Plățile digitale pentru combustibil reduc efortul administrativ al companiilor de transport și acționează ca un factor cheie în combaterea fraudei cu combustibil.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Mercedes-Benz Trucks face un alt pas important în digitalizarea vehiculelor sale. În testele practice, camioanele Mercedes-Benz Actros au plătit automat, pentru prima dată, combustibilul la stațiile de service Shell din Stuttgart, Germania. Experții de la Mercedes-Benz Trucks and Shell au instalat un nou prototip al Truck-ID-ului digital prezentat anterior de Mercedes-Benz Trucks pe tabloul de bord al camionului, combinat cu un prototip de card de combustibil digital activat de tehnologia API Shell SmartPay.

Truck-ID funcționează ca o carte de identitate integrată, astfel încât tranzacțiile sunt atribuite în mod unic vehiculului și semnate automat de vehiculul însuși. API-ul Shell SmartPay funcționează ca un transmițător de date – API înseamnă Interfață de programare a aplicației – și permite digitalizarea cardurilor de combustibil și plățile pentru combustibil pe site-urile Shell prin intermediul sistemelor de computer de bord pentru camioane. Camioanele Mercedes-Benz Actros utilizate în teste sunt vehicule obișnuite din serie, al căror software a fost completat pentru a include funcțiile de autorizare a serviciilor de plată.

Pentru a realiza acest lucru, Mercedes-Benz Trucks și-a conectat și prototipul existent al portofelului său de camioane, care este o tehnologie de platformă și un program central pentru utilizator pentru toate aplicațiile care pot accesa Truck-ID-ul în diferite scopuri, cu cardul digital de combustibil. Experții de la Mercedes-Benz Trucks și Shell au colaborat pentru a dezvolta o soluție digitalizată de card de combustibil accesibilă din Truck Wallet.

Ca parte a testelor, acest card de combustibil digital a accesat funcționalitatea Truck-ID-ului prin Truck Wallet și a autentificat și autorizat camionul către sistemul stației centrale de alimentare în timpul procesului de plată online. Odată ce vehiculul s-a identificat în siguranță cu sistemul Shell cu Truck-ID-ul său, tranzacția a fost autorizată de către Shell SmartPay API. Partea esențială a verificărilor de securitate a fost potrivirea locației GPS a camionului și a stației de alimentare. Doar dacă ambele au fost potrivite cu succes, pompa a fost activată.

Companiile de transport au dat până acum cardurilor fizice de combustibil șoferilor lor ca carduri de plată la anumite stații de alimentare, permițând plata combustibilului direct din contul companiei. Cardul de combustibil digital încorporat al unui camion ar putea face viața de lucru mai ușoară pentru șoferi în mai multe moduri. De exemplu, prin eliminarea necesității de a merge la casa de marcat. Companiile de transport ar putea beneficia de o reducere semnificativă a muncii administrative, deoarece nu ar mai trebui să se ocupe de carduri fizice și de procese mai sigure. De asemenea, cardul digital de combustibil ar îngreuna frauda pe scară largă a combustibilului. Potrivit estimărilor experților, pierderea anuală cauzată de acest tip de fraudă a combustibilului care implică camioane grele din Europa poate ajunge la milioane pentru industria transporturilor.

Plăți digitale cu combustibil: eficiență sporită și costuri reduse pentru companiile de transport

Helge Königs, șeful proiectului Truck-ID & Truck Wallet la Daimler Trucks: „Suntem foarte încântați că am intrat într-o nouă fază a proiectului nostru Truck-ID și Truck Wallet cu ultimele teste. Primele noastre teste pilot din 2019 au avut loc într-un fel de condiții de laborator. Acum am demonstrat în viața reală că camioanele pot interacționa electronic cu sistemul stației de alimentare direct la fața locului și pot efectua autorizarea proceselor de plată prin semnarea datelor privind combustibilul folosind semnăturile sale digitale. ”

„Prin integrarea API-ului Shell SmartPay, am dezvoltat împreună un card digital de combustibil, care este o alternativă electronică excelentă, care s-a dovedit a fi extrem de practică și avantajoasă. După finalizarea testelor suplimentare, ne vom concentra pe transferul tehnologiei în producția de serie. Obiectivul nostru este să stabilim portofelul Truck, inclusiv Truck-ID, ca bază pentru o gamă largă de portofolii de servicii digitale în interacțiuni mașină-mașină”, a adăugat Königs.

Rainer Klöpfer, director general euroShell Deutschland GmbH & Co. KG, a declarat: „Shell este un pionier în dezvoltarea soluțiilor de mobilitate digitală. Parteneriatul nostru cu Mercedes-Benz Trucks pentru a crea o soluție de autorizare a plăților în camion mai eficientă, mai convenabilă și mai sigură, alimentată de API-ul Shell SmartPay și ID-ul camionului Mercedes-Benz pentru clienți este un exemplu perfect în acest sens. “

„Așteptăm cu nerăbdare parteneriatul nostru continuu cu Mercedes-Benz Trucks în explorarea în continuare a dezvoltării și integrării acestei soluții inovatoare în oferta noastră mai largă de soluții Shell Fleet Solutions, ca parte a unui ecosistem complet conectat pentru clienții noștri.”

Posibilă implementare practică în viitor cu software complet de operare

În practică, ideea care stă la baza abordării Shell și Mercedes-Benz Truck ar putea însemna că la sediul companiei de transport, un manager de flotă alocă un card de combustibil digital camionului cu ajutorul interfeței de utilizare a Truck Wallet. Prin plasarea cardului de combustibil în portofelul camionului vehiculului, managerul conectează ID-ul camionului vehiculului cu cardul de combustibil digital. Acest proces are loc online, astfel încât managerul flotei are întotdeauna acces la portofelul camioanelor fiecărui camion. Aplicația de navigație conectată îl informează pe șoferul camionului de îndată ce este nevoie de realimentare și indică cea mai apropiată stație de alimentare posibilă a Shell. Când șoferul a confirmat stația de alimentare selectată din sistem și a ajuns la stație, aplicația cere numărul pompei de combustibil pe care a selectat-o.

După ce șoferul a alimentat camionul și a înlocuit duza pompei, sistemul Shell comunică cantitatea de combustibil achiziționată împreună cu codul pompei către portofelul camionului. De asemenea, trimite prețul combustibilului către portofelul camionului, iar portofelul camionului împarte nivelul rezervorului de combustibil după finalizarea alimentării către Shell. Dacă toate datele sunt corecte, șoferul primește un semnal de eliberare corespunzător prin sistemul de navigație al camionului și poate continua imediat conducerea. În același timp, compania de transport primește date relevante pentru factură despre procesul de realimentare în portofelul camionului vehiculului corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.