Parteneriate pentru centurile rutiere Sibiu Sud și Mediaș

Directorul general interimar al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ionită, a semnat la Consiliul Județean Sibiu, în 18 septembrie, parteneriate pentru două centuri rutiere.

Este vorba de varianta ocolitoare Sibiu Sud și varianta ocolitoare Mediaș.

Prezent la eveniment, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat: „Cât privește cele două parteneriate încheiate de către cei de la CNAIR, cu autoritățile locale, știți foarte bine că prin crearea cadrului normativ necesar, am dat posibilitatea autorităților locale să-și realizeze obiectivele de interes local și apoi acestea vor fi predate CNAIR. Prin aceste parteneriate, autoritățile locale sunt mult mai prezente și active în realizarea obiectivelor lor de investiții”.

Progres pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

În prima parte a zilei, ministrul s-a aflat pe șantierul lotului 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, unde s-au înregistrat progrese privind graficul de lucrări.

„Astăzi, există un progres fizic, în avans, de 8%, față de graficul normal, comunicat de către antreprenor. Există o mobilizare foarte bună, ceea ce îmi dă încrederea, că finalizarea lucrării se poate face în avans, față de termenul contractual. Finanțare există, cum bine știți. Săptămânile trecute, cei de la Comisia Europeană, au aprobat finanțarea acestui important obiectiv de investiții. Este prima autostradă care va străpunge Carpații și care va dezvolta și stimula economia României”, a spus ministrul Bode.

https://www.facebook.com/cnadnr/videos/3335185129908221/

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.