Parteneriatul CHEP – FEBA reduce foametea și risipa alimentară. Rezultate 2017

CHEP, liderul global în  soluții pentru lanțul logistic și FEBA (Federația Europeană a Băncilor de Alimente) colaborează din anul 2016, în lupta pentru combaterea foametei și reducerea sărăciei, a malnutriției și a risipei de alimente, în toată Europa. În cadrul parteneriatului care se derulează pe durata a trei ani, CHEP contribuie cu bunuri în natură, know-how logistic, voluntari și donații pentru finanțarea operațiunilor FEBA.

Băncile de alimente folosesc paleții CHEP și îi consideră vitali pentru operațiunile lor și pentru distribuirea eficientă a donațiilor de alimente. Anul trecut, băncile europene de alimente au primit peste 94.000 de paleți albaștri cu donații de alimente, iar, în ultimii doi ani, sute de angajați CHEP au lucrat mii de ore ca voluntari.

În 2017, CHEP și FEBA au implementat o serie de proiecte de colaborare în toată Europa.

  • În Irlanda, CHEP a facilitat discuții între clienții săi și FEBA pentru a creşte donațiile de alimente către Cross Care, banca de alimente din Irlanda. Drept rezultat, nouă producători și un retailer au început să facă donații către băncile de alimente
  • Proiectul din Italia a beneficiat de expertiza CHEP în operațiunile specifice lanțului logistic și de management al transportului pentru a ajuta Banco Alimentare să optimizeze și să reducă costurile de transport. Această inițiativă a economisit deja peste 26.000 de euro din bugetul Banco Alimentare, echivalentul a peste 370.000 de mese
  • Echipa CHEP din Marea Britanie a introdus programul de sănătate și siguranță la locul de muncă al Brambles (Zero Harm) în FareShare, o organizație din Marea Britanie care recuperează alimente comestibile, pe care le redistribuie către  organizații caritabile. CHEP a derulat audituri și evaluări care au ajutat FareShare să își desfăşoare activitatea într-un mediu sigur pentru voluntarii și angajații săi.

Iñigo Canalejo, Directorul de Sustenabilitate al CHEP pentru EMEA, a declarat: “Colaborarea cu FEBA pe parcursul acestor doi ani în lupta împotriva foametei și a risipei alimentare e o onoare pentru noi. Modelul nostru de afaceri e centrat pe eliminarea deșeurilor din lanțul logistic. Faptul că susţinem băncile de alimente cu expertiză logistică nu este de folos doar membrilor FEBA, ci îi inspiră și pe angajații noștri.”

Patrick Alix, Secretar General FEBA, a afirmat: “Prin sprijinul acordat FEBA, CHEP acţionează concret pentru a combate foametea prin reducerea risipei de alimente în toată Europa. FEBA a reușit să depășească obstacole în ceea ce privește donarea de alimente la nivelul UE prin participarea organizaţiei noastre la elaborarea și adoptarea ghidului UE privind donarea produselor alimentare, în parteneriat cu FoodDrinkEurope și EuroCommerce, precum și cu HOTREC. Aceste linii directoare permit o mai amplă şi mai sigură redistribuire a surplusului de alimente către grupurile vulnerabile, care se pot bucura de dreptul la hrană sănătoasă.”

“Modul în care CHEP și-a mobilizat echipele de management din diverse țări europene este pur și simplu remarcabil. Suntem foarte recunoscători pentru încrederea în organizaţiile membre FEBA și pentru profesionalismul și entuziasmul angajaților săi, pe care le-au demonstrat prin modul rapid şi eficient în care au implementat aceste proiecte ”, a adăugat Patrick Alix.

În România, filiala locală a CHEP susţine, de la sfârşitul anului 2016, Asociaţia pentru Colectarea şi Distribuţia Alimentelor, prima bancă de alimente care funcționează după modelul organizațiilor de profil din Uniunea Europeană şi conform cu principiile Federației Europene a Băncilor de Alimente. CHEP a sprijinit Asociația cu donații, voluntari, expertiză logistică, acțiuni de promovare și de facilitare de parteneriate între organizație și clienții săi producători și retaileri. În anul 2017, organizația a recuperat, depozitat și redistribuit circa 50 de tone de produse alimentare comestibile către mai mult de 50 de ONG-uri din Bucureşti şi judeţul Prahova, în beneficiul a 10.000 de persoane.

Despre Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA)

Înființată în 1986, Federația Europeană a Băncilor de Alimente reunește 326 de bănci alimentare în lupta zilnică împotriva foametei și a risipei de alimente. În 2016, băncile europene de alimente au distribuit 535.000 de tone de hrană, echivalentul a 2,9 milioane de mese în fiecare zi, unui număr total de 6,1 milioane de persoane. Băncile membre FEBA au colaborat cu 37.000 de organizații caritabile și servicii sociale. Voluntarii FEBA colectează alimentele aflate pe punctul de a fi aruncate și le distribuie fundaţiilor non-profit  care deservesc populaţia dezavantajată social şi vulnerabilă.

Despre CHEP

CHEP este lider global în furnizarea de soluţii logistice pentru sectoarele bunurilor de larg consum, produse proaspete, băuturi, manufactură şi retail în peste 60 de ţări. CHEP oferă o gamă largă de platforme logistice şi operaţionale, precum şi servicii de suport create pentru a creşte performanţa şi a minimiza riscul, îmbunătăţind sustenabilitatea la nivelul mediului înconjurător. Prin cei peste 12.500 de angajaţi şi aproximativ 275 de milioane de paleţi şi containere, CHEP oferă valoare excepţională și acoperire eficientă celor peste 500.000 de puncte de livrare, printre care se află branduri globale ca Procter & Gamble, Sysco, Kellogg’s şi Nestlé.

CHEP face parte din Grupul Brambles, operatorul unui portofoliu care include IFCO, cel mai important furnizor de containere reutilizabile din plastic pentru industria globală de alimente proaspete. În plus, CHEP oferă servicii logistice sectorului auto, în calitate de furnizor de containere speciale.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.chep.com.

Pentru mai multe informaţii despre Grupul Brambles, accesaţi www.brambles.com. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.