Parteneriatul MOOG – NASCAR Whelen Euro Series continuă

MOOG®, brandul apreciat la nivel global al Federal-Mogul Motorparts, susține pentru cel al doilea an consecutiv competiția NASCAR Whelen Euro Series ™,una dintre cele mai rapide și mai interesante serii de curse din Europa, în calitate de furnizor oficial de piese de direcție și suspensie.

Componentele MOOG, care timp de 52 de ani consecutivi au susținut campionii din competiția Monster Energy NASCAR® Cup Series din America de Nord, sunt montate pe mașina fiecărui concurent din competiția 2018 NASCAR Whelen Euro Series. Campionii de anul trecut ai competiției EuroNASCAR, Alon Day și Thomas Ferrando, au obținut victoria utilizând, de asemenea, componentele MOOG.

MOOG este unul dintre brandurile premium ale industriei de service auto aftermarket, cunoscut pentru tehnologiile de ultimă generație și pentru calitatea, fiabilitatea și performanța excepționale“, a declarat președintele și CEO-ul NASCAR Whelen Euro Series, Jérôme Galpin. “Această sponsorizare importantă aduce beneficii tuturor părților – inclusiv echipelor, șoferilor și fanilor noștri – prin creșterea gradului de conștientizare asupra acestui tip de competiție remarcabil, de origine americană, precum și asupra beneficiilor impresionante oferite de alegerea pieselor MOOG.”

Calendarul competițional din 2018 cuprinde 12 runde desfășurate pe cele mai importante circuite de curse și circuite ovale din Franța, Spania, Italia, Regatul Unit, Germania și Belgia.

Competiția a debutat în perioada 14-15 aprilie 2018, cu etapa desfășurată pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, Spania și se va încheia cu o etapa finală în perioada 20-21 octombrie de pe circuitul Zolder din Belgia.

Competiția va reveni, de asemenea, la Tours, Franța, cu un nou eveniment, World Challenge Oval, în perioada 30 iunie-1 iulie.

Celelalte etape se vor desfășura astfel:

  • 19-20 mai Franciacorta, Italia (Etapele 3 & 4)
  • 9-10 iunie Brands Hatch, Regatul Unit (Etapele 5 & 6)
  • 15-16 septembrie Hockenheim, Germania (Semifinale)

Inaugurată în anul 2012, competiția NASCAR Whelen Euro Series se desfășoară cu autoturisme validate pentru competițiile de tip NASCAR®, propulsate de motoare V8 de 400 de cai putere. Pentru campionatele seriei se acordă premii în două divizii – ELITE, rezervată piloților profesioniști și semi-profesioniști și ELITE 2, care este destinată tinerelor talente și piloților tineri cu clasificări de nivel Silver și Bronze. Peste 150.000 de fani au participat la evenimentele NASCAR Whelen Euro Series din anul 2017. Ediția din 2018 are un nou logo, evidențiind vizual legătura puternică a competiției europene cu istoria de peste 70 de ani a competiției americane originale NASCAR®.

Stilul agresiv de curse EuroNASCAR, menținut de la start până la linia de finiș, a devenit extrem de apreciat printre pasionații de sporturi cu motor din întreaga Europă”, a declarat Paul Tersi, Brand manager, componente de șasiu, Federal-Mogul Motorparts EMEA. “Această sponsorizare inovatoare se fundamentează pe istoicul de 52 de ani al brandului MOOG în competiția NASCAR®  și pe cei aproape 100 de ani de expertiză în dezvoltarea de produse de înaltă calitate. Fiecare manevră pe care fanii o vor vedea pe pista în acest sezon al competiției NASCAR Whelen Euro Series se va baza, în parte, pe componente de precizie MOOG.

Sezonul 2018 va marca un număr important de realizări pentru NASCAR Whelen Euro Series, cu cel puțin cinci echipe noi și o serie de piloți de top care se alătură competiției. În decembrie și-au anunțat participarea renumita echipă GoFas Racing din competiția americană NASCAR Cup și echipa de anduranță Pegasus Racing, în timp ce Solaris Racing a anunțat recent că renumitul pilot Francesco Sini și autoturismul său #12Chevrolet vor concura în divizia ELITE. În plus, bine-cunoscutul campion mondial la ciclism, belgianul Tom Boonen, va face anul acesta tranziția la curse pe patru roți, competiția atrăgând și alți concurenți de înaltă performanță în zilele de teste din pre-sezon.   

Pentru a afla mai multe despre produsele MOOG, de la rulmenți de roată la bare de direcție, bascule și altele, vizitați moogparts.eu.

Despre Federal-Mogul

Federal-Mogul LLC este un furnizor global de top de produse şi servicii destinate producătorilor auto şi operatorilor de service pentru vehicule şi echipamente de pe piaţa automobilelor, vehiculelor comerciale uşoare, medii şi grele, navale, feroviare şi aerospaţiale, precum şi de pe piaţa energetică şi industrială. Produsele şi serviciile companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil, a emisiilor de CO2, şi îmbunătăţesc siguranţa vehiculelor.

Federal-Mogul cuprinde două divizii de afaceri independente, conduse fiecare de către un director general executiv, aflat în subordinea consiliului de administraţie al Federal-Mogul.

Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde şi distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piaţa globală auto din segmentul aftermarket, deservind în acelaşi timp echipamente originale incluzând sisteme de frânare, ștergătoare și o gamă de componente de șasiu, către producătorii de vehicule. Mărcile aftermarket ale companiei includ ştergătoarele ANCO®; piesele și fluidele auto premium calitate OE Beck/Arnley®; sistemele de aprindere BERU® (marcă comercială înregistrată a BorgWarner), sistemele de iluminare, bujiile, ştergătoarele şi filtrele Champion®, filtrele Interfil® , produsele pentru motoare AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, National®, Nüral®, Payen®, Sealed Power® și Speed-Pro® , piesele de șasiu MOOG® şi produsele pentru frânare şi iluminare Abex®, Ferodo®, JURID® și Wagner®.

Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează şi produce componente originale pentru sisteme de propulsie şi produse de protecţie a sistemelor pentru autoturisme, autovehicule grele, aplicaţii industriale şi de transport.

Federal-Mogul a fost înfiinţată la Detroit în anul 1899 şi are sediul central în Southfield, Michigan. Compania are aproximativ 55.000 de angajaţi în 24 de țări. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.FMMotorparts.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.