Pasagerii, transportați auto la tren între stațiile Petroșani și Pui

foto: Jean-Mihai Pâlșu
foto: Jean-Mihai Pâlșu

Pasagerii care călătoresc cu trenul pe secția feroviară Petroșani – Simeria sunt transportați cu microbuze și autobuze între stațiile Petroșani și Pui (și retur), în urma deraierii, sâmbătă, a unui marfar, ce a determinat închiderea pe o perioadă nedeterminată a circulației trenurilor în zona stațiilor Banița – Merișor.

Din stațiile Petroșani și Pui, călătorii sunt preluați de alte trenuri care circulă pe aceleași rute, potrivit unui comunicat al CFR SA, remis duminică.

Astfel, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circulă spre Arad traficul este redirecționat pe relația Filiași — Orșova — Timișoara — Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroșani, cu transbordare auto Petroșani — Pui, călătorii fiind apoi preluați de alte trenuri care au traseu comun.

În cursul zilei de duminică se va asigura transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din 5 trenuri (IR 1835, IR 1836, IR 1824, R 2023, R 2024), iar 2 trenuri IR vor circula pe rută deviată prin Orșova (IR 1821 și IR 1822).

O comisie mixtă formată din reprezentanți ai Procuraturii și ai Agenției de Investigare Feroviară Română anchetează accidentul care s-a produs sâmbătă pe secția Petroșani — Simeria, unde un tren de marfă format din 16 vagoane a deraiat, 14 vagoane din compunerea garniturii fiind răsturnate iar 3 căzute într-o prăpastie de 10 metri.

Potrivit CFR SA, infrastructura feroviară este distrusă pe ambele fire, pe o distanță de aproximativ 200 metri. După finalizarea anchetei, se vor retrage ultimele 2 vagoane rămase pe șină, în stația Petroșani, iar personalul feroviar va consolida linia de cale ferată pentru a permite intrarea în zonă a utilajelor de intervenție.

Pentru ridicarea vagoanelor răsturnate se va acționa cu 3 trenuri-macara (două de 250 tone și una de 125 tone) și cu un tren cu vinciuri.

Trenul de marfă care a deraiat sâmbătă aparține unui operator privat de marfă, Unicom Tranzit, și asigura un transport de reziduuri metalice pe relația Slatina-Curtici.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.