Pasajul Basarab, la testele de rezistenta

 

Constructorii au inceput testele de rezistenta la pasajul Basarab, efectuate cu ajutorul unor camioane incarcate si al caror numar creste, gradual, pana la 20. Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, in aceasta saptamana au loc incercarile pe podul peste raul Dambovita, iar saptamana viitoare va fi testat podul hobanat de peste calea ferata. Edilul promite ca pasajul va fi deschis circulatiei la sfarsitul lunii.

 

“Pasajul Basarab va fi gata la sfarsitul lunii martie, iar primele teste la calea de rulare au fost incepute. Daca va veti uita pe geam, veti vedea ca deja pe o anumita portiune se fac anumite teste”, a declarat, miercuri, Sorin Oprescu.

Pasajul Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu – Soseaua Orhideelor – Podul Grozavesti – Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest. Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole, a raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord.

Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1450 de metri – din care 117 metri Podul pe Arce peste raul Dambovita, respectiv 340 de metri Podul Hobanat peste zona Garii de Nord -, cu bretele de acces la pasaj de 1126 metri lungime si rampe de acces de 1250 m. Pe pasaj, in zona Podului Hobanat va fi realizata statia de tramvai dotata cu scari fixe, lifturi si escalatoare menite sa asigure legatura intre nivelul peroanelor statiei si nivelul solului, precum si cu statia de metrou Basarab. Valoarea totala a contractului este de 160.738.329 euro.

La 15 septembrie 2010, s-a reluat circulatia la sol pe toata zona afectata, cu exceptia perimetrului Plevnei – Gara Basarab, unde, din cauza lucrarilor la Podul Hobanat, circulatia se va relua dupa finalizarea lucrarilor din zona.

 

Realizari pentru un nou mandat

Sorin Oprescu a precizat ca va termina toate proiectele incepute, chiar daca bugetul municipalitatii a fost diminuat, si ca se va prezenta in fata bucurestenilor, pentru un al doilea mandat, cu aceste realizari. \”Eu ma voi prezenta in fata bucurestenilor cu realizarile mele. Dupa anunturile facute de USL, au inceput si suturile. Tot ceea ce m-am hotarat sa fac voi face, iar lucrarile anuntate le voi termina\”, a spus edilul-sef, in conferinta de presa de miercuri. El s-a referit la faptul ca Uniunea Social Liberala a stabilit sa sustina si un independent la Primaria Capitalei, fara a preciza inca numele candidatului.

Cat priveste posibilii sai contracandidati, Sorin Oprescu spune ca nu si-a pus problema cine sunt acestia si ca nu are emotii. \”Nici nu mi-am pus problema cine sunt contracandidatii. Sunt multe discutii. “Gata, au spus, chirurgul nu o sa se inteleaga cu Consiliul” – si uite ca se intelege; “profesorul nu o sa aiba sprijin politic” – si uite ca am mai mult decat atunci cand eram intr-un partid politic. Daca vor fi actorii de care vorbiti (Marian Vanghelie, Elena Udrea, n.red.) va fi o piesa de teatru care va fi benefica. De ce sa am emotii?\”, a declarat Sorin Oprescu. El a adaugat ca si-ar dori puteri mai mari ca primar si ca un referendum pe tema primariilor de sector va fi organizat in doua-trei luni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.