Peste 1.000 de locuri de parcare in curs de amenajare in cartierul Tei

Primarul Neculai Ontanu amenajeaza peste 1.000 de locuri de parcare in 16 zone din ansamblurile de blocuri situate in cartierul Tei si in apropierea acestuia.

Pentru a veni in sprijinul bucurestenilor care domiciliaza la bloc, noile parcari de resedinta vor avea cai de acces, spatii verzi si vor fi oferite spre inchiriere proprietarilor de autovehicule. Edilul Sectorului 2 al Capitalei a amenajat 8.000 de locuri de parcare in 2008 si 4.000 anul trecut.

Iata cele 16 amplasamente ale viitoarelor parcaje de resedinta:

– Strada Maica Domnului – 170 de locuri;

– Soseaua Colentina – 125 de locuri;

– Strada Alexandru cel Bun – 100 de locuri ;

– Aleea Deleni – 100 de locuri;

– Strada Opanez – 70 de locuri;

– Strada Zambilelor – 63 de locuri;

– Strada Judetului – 60 de locuri;

– Aleea Teiul Doamnei – 60 de locuri;

– Strada Vaporul lui Assan – 38 de locuri;

– Strada Masina de Paine – 30 de locuri;

– Strada Inginerilor Tei – 30 de locuri;

– Strada Grigore Moisil – 20 de locuri;

– Aleea Ciresului – 20 de locuri;

– Strada Brasoveni – 18 locuri;

– Strada Nada Florilor – 18 locuri;

– Strada Otesani – 10 locuri.

Anul acesta, primarul Ontanu vrea sa monteze in Sectorul 2 si 100 de parcari verticale tip Lego, iar pe bulevarde sa construiasca parcaje inierbate, cu 1.376 de locuri, in 42 de amplasamente situate in principal pe Sos. Pantelimon – la Delfinului, in Colentina, Fundeni, pe Barbu Vacarescu. Bd. Basarabia si Bd. Ferdinand. Valoarea estimata a contractului pentru parcarile ecologice amenajate la sol este de 16,23 milioane de lei, fara TVA (circa 4 milioane de euro). \”Lucrarile sunt mult mai complexe decat cele de trasare si semnalizare a locurilor de parcare obisnuite. Practic, actualul sistem rutier va fi desfacut in totalitate si va fi inlocuit cu altul nou. Se va turna fundatie, se vor pune dale si se va reface spatiul verde\”, ne-a declarat primarul Ontanu. Parcarile vor fi delimitate cu borduri denivelate de 20 pe 25 centimetri, vor fi pavate cu dale inierbate montate pe o fundatie de balast, in jurul carora va fi plantat gard viu. De asemenea, parcarile vor avea marcaje longitudinale si transversale pentru delimitare si numerotare si indicatoare de circulatie.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.