Peste 1.500 de permise auto reținute în 3 zile din minivacanță

Polițiștii au reținut peste 1.500 de permise auto în primele 3 zile din minivacanța de Sfânta Maria Mare, aproape 200 pentru consum de alcool și peste 500 pentru viteză excesivă, informează în 14 august IGPR.

Totodată, au fost retrase aproape 400 de certificate de înmatriculare auto, pentru lipsa ITP.

Poliţiştii au aplicat 16.948 de amenzi, dintre care 144 pentru consum de alcool, iar 5.937 pentru viteză neregulamentară.

În perioada 11 – 15 august, 9.695 de poliţişti desfășoară activități în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, dar și pentru creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii acţionează pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

Iată pecizările Poliției Române privind rezultatul acțiunilor din primele 3 zile:

În urma activităţilor desfăşurate, în perioada 11-13 august a.c., au fost constatate 2.286 de infracţiuni, dintre care 726 contra persoanei, 870 contra patrimoniului și 368 la regimul siguranței rutiere.

În această perioadă au fost surprinși în flagrant 393 de autori de infracțiuni, iar față de 68 de persoane au fost luate măsuri preventive. Totodată, 37 de persoane care erau urmărite au fost depistate de polițiști.

Au fost aplicate 22.543 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.704.162 de lei, dintre care 3.892 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 326.991 lei, au reţinut 1.539 de permise de conducere, dintre care 192 pentru consum de alcool şi 520 pentru viteză şi au retras 389 de certificate de înmatriculare auto.

Pentru a vă bucura de timpul liber și sărbătoarea religioasă, poliţiştii vă recomandă:

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.