Peste 500 de vitezomani prinsi in Bucuresti

 

Politistii rutieri din Bucuresti au sanctionat saptamana trecuta 532 de conducatori auto depistati cu viteze peste limita legala. Actiunea a fost derulata sub egida TISPOL si intitulata generic „SPEED OPERATION”. Astfel de campanii se desfasoara la nivel national, concomitent in tarile europene membre, si urmaresc combaterea nerespectarii legislatiei referitoare la viteza de deplasare, utilizarea centurilor de siguranta, conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului si/sau drogurilor, transporturile de marfuri si de persoane.

 

Brigada Rutiera a Capitalei a actionat pe principalele artere de intrare in oras si pe strazile cu trafic redus, care creeaza conditiile depasirii limitei legale de viteza. In total au fost aplicate 1.303 de amenzi pentru incalcarea prevederilor legislatiei rutiere, din care 532 pentru depasirea limitei legale de viteza. De asemenea, au fost retinute 52 de permise de conducere, din care 8 pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum. Totodata, au fost retrase 14 certificate de inmatriculare si au fost constatate 18 infractiuni la regimul circulatiei.

Reprezentata prin Directia Rutiera din cadrul I.G.P.R., incepand cu anul 2003, Romania a devenit membra cu drepturi depline a Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL), organism finantat de catre Comisia Europeana, al carui obiectiv este de a promova dezvoltarea sigurantei rutiere si aplicarea cu fermitate a legislatiei specifice la nivelul fiecarui stat membru, in concordanta cu Recomandarile si Directivele Uniunii Europene. In acest context, Politia Rutiera din Romania participa activ la toate actiunile derulate sub egida TISPOL, avand drept deviza sloganul \”Traversand frontiere pentru a salva vieti\”, prin desfasurarea la nivel national a operatiunilor (campaniilor) care au loc concomitent in tarile europene membre, vizand combaterea nerespectarii legislatiei in vigoare referitoare la viteza de deplasare, utilizarea centurilor de siguranta, conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului si/sau drogurilor, transporturile de marfuri si de persoane.

Organizatia TISPOL a fost infiintata de fortele de politie rutiera din Europa in efortul de perfectionare a modului de aplicare a legislatiilor rutiere si in incercarea de reducere a ratei de victimizare. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.