Peste 60 de zboruri săptămânale între România și Israel

Peste 60 de zboruri săptămânale leagă Israelul de România – 6 orașe din țara noastră -, 4 companii aeriene având curse directe către Tel Aviv și Eilat.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

Israelul este una dintre destinațiile cu cea mai dinamică creștere pentru călătorii români, după evoluția ultimilor 2 ani. Această afirmație este susținută de numărul tot mai mare de turiști raportat lunar de către Ministerul Turismului din Israel, dar și de numărul tot mai mare de zboruri disponibile de pe marile aeroporturi din România către Tel Aviv și Eilat.

București: peste 40 de zboruri săptămânale către Tel Aviv

Potrivit celor mai recente cifre comunicate de Ministerul Turismului din Israel, 4 companii aeriene au zboruri directe de la București la Tel Aviv. În total, în fiecare săptămână, peste 40 de zboruri decolează de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă spre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Prețurile încep de la 38 euro / bilet și pasagerii au posibilitatea de a zbura cu companii low cost precum Wizz Air, smart cost precum Blue Air sau să aleagă o companie de linie precum El Al sau Tarom. Zborul durează aproximativ 2,5 ore și este unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

Începând cu data de 28 octombrie, 2 zboruri directe vor face legătura între București și Eilat, agențiile de turism rezervând deja bilete de grup pentru perioada de toamnă / iarnă.

6 orașe din România au zboruri directe către Israel

În ultimul an, companiile precum Wizz Air și Blue Air au deschis zboruri directe din 5 orașe din România spre Tel Aviv. Acestea includ Timișoara (3 zboruri pe săptămână), Craiova (2 zboruri pe săptămână), Iași (3 zboruri pe săptămână), Cluj Napoca (3 zboruri pe săptămână) și Sibiu (2 zboruri pe săptămână).

În 2015, doar 23 de zboruri directe legau Tel Avivul de București, ruta fiind operată în principal de companii de linie.

Ami Alon, Director Europa Centrală, Ministerul Turismului din Israel: “Una dintre principalele condiții de creștere pentru orice destinație este asigurarea unor conexiuni de transport excelente. România a dublat numărul zborurilor directe către Israel în ultimii 3 ani, ceea ce a generat o creștere a numărului de turiști. Mai mult, avem un operator de transport low-cost care operează de pe 6 aeroporturi mari din România iar prețurile la biletele de avion sunt comparative cu orice destinație europeană.”

Israel, destinație de vacanță pentru turiștii români

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viată de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură.

Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive.

Situația numărului de turiști străini în Israel (comparație cu alte țări europene din regiune)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.