Peste 730 de amenzi si 44 de permise retinute intr-o zi

 

Directia Rutiera si Serviciul Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au aplicat intr-o singura zi, la trecerile de nivel cu calea ferata, 735 de amenzi in valoare de 110.000 lei soferilor prinsi ca au incalcat normele rutiere. De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 44 de permise de conducere si au fost retrase 20 de certificate de inmatriculare.

 

Actiunea s-a desfasurat miercuri, in 10 judete – Cluj, Bistrita-Nasaud, Salaj, Satu-Mare, Bihor, Maramures, Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara -, corespondente Sectiilor Regionale de Politie Transporturi Cluj si Timisoara. La operatiune au participat peste 200 de oameni ai legii – 117 de politie rutiera si 92 de politie transporturi -, care au controlat 1.581 de autovehicule.

Amenzile au fost aplicate astfel: 63 pentru nerespectarea prev. art. 138 din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, privind circulatia pe drumurile publice; 4 pentru nerespectarea prev. art. 120, alin.1, lit.f din Regulament; 641 pentru alte abateri; 4 pentru lipsa rovinietei; 23 pentru nerespectarea prevederilor prevazute de alte acte normative.

De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 44 de permise de conducere si au fost retrase 20 de certificate de inmatriculare. Totodata, politistii au constatat 4 infractiuni, dintre care 3 la regimul circulatiei.

Iata cateva exemple de incalcari ale regulilor rutiere, prezentate de IGPR:

* S. Mihai, de 35 de ani, din orasul Lipova, judetul Arad, nu a respectat semnalul luminos la trecerea la nivel cu calea ferata de pe strada Arad – Siria. I-a fost retinut permisul de conducere.

* B. Romi, de 40 de ani, din municipiul Baia Mare, a condus autoturismul pe strada Europa din municipiul Baia Mare si a efectuat o manevra de depasire la mai putin de 50 m de trecerea la nivel cu calea ferata. A fost sanctionat conform prevederile art. 120 alin.1, lit. f din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si i s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile.

* C. Alexandru, de 37 de ani, din municipiul Beclean pe Somes, judetul Bistrita – Nasaud, nu a respectat semnalele acustice si luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferata de pe str. Gh. Doja din municipiul Beclean. A fost sanctionat conform art. 102, alin. 3, lit. c din OUG 95/2002 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice si i s-a retinut permisul de conducere pentru 90 de zile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.