Peste 795.000 de contracte de muncă suspendate și 155.000 încetate, la 1 aprilie

Peste 795.000 de contracte de muncă au fost suspendate și peste 155.000 au încetat, până la 1 aprilie, în primele două săptămâni din perioada stării de urgență decretate în România pe fondul epidemiei de coronavirus, potrivit datelor comunicate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

Astfel, numărul contractelor individuale de muncă suspendate a ajuns la 795.291, iar cel al contractelor încetate, la 155.675.

Cele mai multe contracte de muncă suspendate, respectiv  207.688, se înregistrează în industria prelucrătoare, 56.361 în comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 110.667 au fost consemnate în domeniul hoteluri şi restaurante.

Din cele 155.675 de contracte individuale de muncă încetate, 30.873 au fost înregistrate în sectorul comerţ cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 27.174 în industria prelucrătoare şi 19.254 în construcţii.

“Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea, precizează MMPS”, se precizează în comunicatul MMPS.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.