Peste 800 de amenzi în trenuri, gări și aeroporturi, într-o singură zi

Bilanțul final al acțiunii de control derulate de polițiștii de la transporturi, pe 28 octombrie, în trenuri, gări și aeroporturi, a ajuns la 1.028 de amenzi, dintre care 805 pentru nerespectarea normelor sanitare, după ce jumătate dintre aceste sancțiuni  fuseseră aplicate până la prânz, informează IGPR.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 275.000 de lei.

Controalele au vizat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Iată precizările, în comunicatul IGPR transmis în 29 octombrie:

La acțiune, cei peste 730 de polițiștii au fost sprijiniți de reprezentanți ai CFR Călători, forțe ale Jandarmeriei Române și Poliției Locale.

Echipele de control au acționat în 594 de trenuri de călători aparținând CFR, dar și operatorilor privați, 453 de stații de cale ferată și aeroporturi, fiind verificate peste 2.300 de persoane.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 39 de infracțiuni, au fost depistate 15 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, 9 dintre acestea fiind prinse în flagrant delict. De asemenea, au fost depistați 3 urmăriți și 6 minori lipsiți de supraveghere.

Poliția Transporturi acționează zilnic în gări, aeroporturi și în trenurile de călători pentru respectarea măsurilor legale impuse de autoritățile naționale pentru prevenirea transmiterii virusului SARS COV-2, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

De la data desfășurării acțiunii, la sistemele de amplificare din stațiile de cale ferată rulează mesaje audio cu caracter preventiv realizate de Poliția Transporturi și difuzate cu sprijinul CFR și CFR Călători.

CFR Călători face apel la pasageri să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.