Petrom a scumpit carburantii

Petrom a majorat de luni, 4 ianuarie, preturile de referinta la carburanti cu sase bani pe litru, ca urmare a evolutiilor cotatiilor internationale la produsele petroliere, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm este 4,04 lei pe litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ este 4,41 lei pe litru, OMV Carrera 95 costa 4,18 lei pe litru, iar OMV Carrera 100 costa 4,81 lei pe litru.

Un litru de motorina Top Nordic Diesel costa 3,97 lei, litrul de motorina OMV Sprint Diesel – 4,01 lei, motorina OMV Alpin Diesel – 4,30 lei pe litru, iar motorina Euro Diesel 5 – 3,80 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum plus/minus cinci la suta fata de preturile de referinta.

Producatorul de titei si gaze Petrom, detinut de grupul OMV din Austria, a majorat incepand cu data de 1 ianuarie preturile de referinta ale carburantilor cu 27 bani/litru in cazul benzinei, cu 22 bani/litru in cazul motorinei cu minimum patru la suta biodiesel si cu 23 bani/litru in cazul motorinelor de iarna, care nu contin biodiesel.

Petrom a precizat ca aceasta crestere a fost determinata exclusiv de cresterea taxelor si accizelor.

Accizele la tigari, benzina fara plumb, motorina si electricitatea utilizata in scop comercial au crescut de la 1 ianuarie 2010, la acestea adaugandu-se si o majorare generata de calculul acestor taxe la un curs euro/leu mai mare cu circa 14 la suta fata de anul 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.