Piata cu doua parcari, deschisa in Crangasi

La un an de la inceperea lucrarilor de constructie, Piata Crangasi a fost inaugurata de primarul Cristian Poteras, fiind singurul complex agroalimentar din Capitala ce intruneste standardele europene de calitate: este dotat cu o parcare subterana si una supraterana, cu sistem de climatizare, acces facil la scari rulante si lift panoramic.

Complexul (parter plus etaj), a carui constructie a inceput in februarie 2009 si care se intinde pe o suprafata desfasurata de 8.240 mp, dispune de:

– 321 puncte de vanzare legume-fructe, produse apicole si produse traditionale romanesti;

– 33 spatii comerciale in care se comercializeaza produse de brutarie, patiserie, cofetarie, produse de macelarie, preparate din carne, lactate si branzeturi, produse din peste, bacanie, produse naturiste, farmacie, fast-food, pet-shop.

Valoarea totala a investitiei pentru cele doua corpuri de cladire ale Pietei Crangasi este de 38.286.758,41 lei, adica 12.209.180,08 euro – raportat la cursul euro comunicat de BNR pentru data la care s-a incheiat contractul. Suma a fost suportata de partenerul autoritatii locale, in baza unui contract public-privat. Peste 250 de noi locuri de munca au fost create.

Primarul Poteras ii asigura pe locuitorii din zona ca preturile practicate aici vor fi accesibile tuturor, chiar daca dotarile si aspectul pietei sunt la standarde europene. Exista, totodata, o mica zona tip-restaurant, cu mese si scaune, unde cei care vin la cumparaturi in piata Crangasi vor putea consuma produse de la cofetariile, patiseriile, brutariile si fast-food-ul din incinta.

Doua saptamani de controale intensive

Cu doua saptamani inainte de Pasti, Cristian Poteras a dispus inspectorilor Primariei Sectorului 6 sa verifice toate pietele din aceasta zona a Capitalei. Lucratorii Directiei Inspectie Comerciala din cadrul Politiei Comunitare Sector 6 si cei din cadrul Administratiei Pietelor se afla zilnic pe teren pentru monitorizarea situatiei din piete. Este vizata, in special, verificarea documentelor detinute de comercianti, a autorizatiilor de functionare, cat si identificarea oricarui tip de abatere de la normele de salubrizare si igienizare. „Nu urmarim sanctionarea agentilor economici si aplicarea de amenzi, ci vrem doar sa se intre in legalitate. Toti comerciantii, constituiti in SRL-uri, Asociatii Familiale sau Persoane Fizice Autorizate, au obligatia sa detina o autorizatie de functionare de la autoritatea locala, precum si un contract de salubrizare cu un prestator autorizat“, a anuntat primarul Poteras. In Sectorul 6 se afla – cum altfel! – sase piete, dintre care cea mai mare in Drumul Taberei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.