Piața de leasing operațional, în creștere

aglomeratie-masini-trafic-sectorul-6Piața de leasing operațional a încheiat anul 2016 depășind nivelul de 60.000 de autovehicule în administrare, în linie cu estimările de la începutul anului și în creștere cu 8% față de finalul lui 2015, se arată într-un comunicat al Asociației Societăților de Leasing Operațional (ASLO).

În perioada ianuarie-decembrie, au fost înmatriculate aproape 14.400 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 13,3% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 108.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare.

“În urma unui an caracterizat de creșterea competitivității jucătorilor de profil, piața de leasing operațional și-a continuat dezvoltarea, apropiindu-se, în pofida unui ritm de creștere mai mic decât în anii anteriori, de un nou prag, cel de 60.000 de autovehicule în administrare. De asemenea, ca o dovadă a creșterii înțelegerii conceptului si beneficiilor leasingului operațional, în 2016 ponderea serviciului complet din portofoliul firmelor de leasing a crescut cu peste 7%. Aștept ca și companiile românești, fie ele mari sau IMM-uri, să înțeleagă mai bine acest produs, pentru a putea beneficia de avantajele sale”, a spus Bogdan Apahidean, președinte ASLO.

Structura portofoliului Asociației Societăților de Leasing Operațional este alcătuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 75%, urmate de management de flote 17%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.