„Pirateria” în transportul de persoane: mașini imobilizate

Polițiștii au imobilizat, în ultimele cinci luni, 256 de maşini prin intermediul cărora se efectua transport ilegal de persoane – „pirateria” reclamată de ani întregi de transportatorii autorizați. 

Iată precizările IGPR, transmise, în 3 iulie:

Începând din luna februarie până la sfârşitul lunii iunie, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii rutieri şi de investigare a criminalităţii economice au acţionat pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, în cinci luni, au fost controlate peste 110.000 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 11.020 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 549 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, alte 150 la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, 10 pentru nerespectarea OUG nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto).

Cele mai multe amenzi (1.386) au fost date pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, depăşire neregulamentară, neacordare prioritate vehicule şi pentru lipsa ITP.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute aproape 2.000 de permise de conducere şi retrase peste 1.000 de certificate de înmatriculare, iar în cazul a 256 de autovehicule s-a dispus imobilizarea, ca urmare a constatării faptului că erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane.

Au fost constatate şi 490 de infracţiuni, 333 fiind la regimul rutier şi 4 de evaziune fiscală, pentru care au fost întocmite dosare penale.

În activităţi, alături de poliţişti rutieri şi de investigarea criminalităţii economice, au fost angrenaţi şi specialişti ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.