Pirelli, confirmat lider mondial în segmentul său de Indicele de sustenabilitate Dow Jones

Pirelli a fost confirmat lider mondial pentru sustenabilitate în sectorul de automobile și componente de către Indicele Mondial și European de Sustenabilitate Dow Jones. Acesta este rezultatul evaluării anuale realizate de către S&P Global prin SAM.

Grupul cu sediul în Milano a primit un scor total de 84 de puncte, în comparație cu media pe sector de 35 de puncte.

Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli, a declarat: “Confirmarea companiei Pirelli ca lider mondial de către Indicele Dow Jones recunoaște încă odată valoarea integrării sustenabilității în strategia de dezvoltare a companiei noastre. Angajamentul constant pentru îmbunătățirea performanțelor economice, sociale și de mediu de-a lungul întregului lanț valoric, de la selectarea distribuitorilor, până la asigurarea sănătății și siguranței la locul de muncă, de la respectul pentru mediu, până la sustenabilitatea noilor produse, toate acestea sunt esențiale pentru modelul nostru de business care urmărește să creeze valoare pentru toate părțile interesate.”

Manjit Jus, Director Mondial al ESG Research and Data di S&P Global, a declarat: „Felicităm compania Pirelli pentru că a fost inclusă în Indicele Mondial și European de Sustenabilitate Dow Jones. O distincție DJSI demonstrează ce înseamnă a fi lider de sustenabilitate în propria industrie. Cu un număr record de companii ce au participat la Evaluarea Sustenabilității Corporative 2020, dar și cu regulile mai stricte de includere de anul acesta, compania Pirelli s-a diferențiat, angajamentul acesteia pentru oameni și planetă fiind recompensat.”

Lansat în 1999, indicele de sustenabilitate Dow Jones al S&P Global este printre cei mai semnificativi indici bursieri în privința sustenabilității la nivel mondial. Analiza anuală acoperă mai bine de 7.300 de companii și aproximativ 95% din valorificarea pieței globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.