Pirelli și Lamborghini au reușit un nou record

Pirelli_PZero_Trofeo RLamborghini a doborât recordul pe tur la Nurburgring în Germania, utilizând pneuri special dezvoltate Pirelli P Zero R.

Pirelli a echipat noul Lamborghini Huracan Performane care a reușit un timp pe tur de 6m52,1s pe legendara buclă nordică pe 5 octombrie anul trecut, doborând recordul existent pentru un automobil de producție.

Pneurile Pirelli P Zero Trofeo R, cu dimensiunea 245/30ZR20 pe față și 305/30ZR20 pe spate au fost special create de către inginerii Pirelli pentru tentative de doborâre a recordului. Echipa a reușit să dezvolte aceste pneuri în doar trei luni, mulțumită tehnologiilor avansate de modelare și corelare cu telemetria și datele accumulate pe pistă.

Drept rezultat, eforturile combinate ale inginerilor Pirelli și Lamborghini au făcut ca baza set-up-ului să fie definitivată în doar o singură sesiune de dezvoltare.

Împreună cu echipa de cercetare și dezvoltare Lamborghini, inginerii Pirelli responsabili pentru dezvoltarea pneurilor specific pentru Huracan Performante au fost de asemenea prezenți pe Nurburgring unde recordul a fost doborât.
Pneul P Zero Trofeo R a fost special conceput pentru a complete performanțele automobilelor extreme – în special pe circuitele de curse – în deplină siguranță. Pneurile au reacționat précis la comenzile efectuate de pilot la limită, tipic pentru pilotajul pe circuit. Pe asphalt uscat, P Zero Trofeo R asigură un nivel ridicat de aderență și manevrabilitate chiar și în condiții dintre cele mai extreme.

P Zero Trofeo R utilizează compoziții derivate din motorsport realizate din material innovative precum și un profil redesenat. Acestea au condus la rezultate extraordinare, atât în privința îmbunătățirii stabilității cât și a rezistenței la derapaj lateral pe uscat, în timp ce oferă și o uzură redusă.

De pe pistă, noul Huracan Performante va ajunge la show: mașina va fi expusă la Geneva Motor Show, fiind echipată cu pneurile croite pe măsură P Zero Corsa de stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.