Pista 2 a Aeroportului „Henri Coandă” intră la modernizare

Pista 2 a Aeroportului „Henri Coandă” intră în lucrări de modernizare, începând din 21 august. Compania Națională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a semnat ordinul de execuție a acestora, în 12 august, la o zi după emiterea autorizației de construire, de către Ministerul Transporturilor.

Pista a fost deja închisă din data de 3 august, pentru demararea lucrărilor Zborurile se efectuează deja doar de pe Pista 1. „Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1 (08R-26R). Având în vedere numărul redus de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări) – în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august – nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului”, se arată în comunicatul CNAB.

Lucrările vor costa circa 109,7 milioane de lei și vor fi executate de PORR Construct, câștigătorul licitației.

„Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a dalelor de beton izolate (în funcţie de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare şi ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit CNAB, ultima reparaţie capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior fiind realizate numai lucrări de reparaţii curente.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.