Piste pentru biciclisti in tot Bucurestiul

Primaria Capitalei va construi anul acesta, prin Administratia Strazilor, piste de biciclete in valoare de 24,1 milioane de euro. Suma pare imensa, dar investitia presupune operatiuni multiple, printre care si introducerea de noi sisteme de reglementare a circulatiei.

Durata de realizare a investitiei este de 12 luni calendaristice, ordinul de incepere a lucrarilor urmand a fi dat in momentul in care conditiile meteo o vor permite. Suprafata totala a pistelor va fi de 62.280 mp, iar valoarea totala a investitiei este estimata la 24.102.325,49 lei, cu TVA. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobati prin HCGMB nr. 301/2009.

Trasee

Arterele Iancu de Hunedoara, Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Calea Dorobanti, Drumul Sarii, Drumul Taberei, Calea 13 Septembrie, Bd. Ghencea, Virtutii, Str. Brasov , Bd. Timisoara, Calea Crangasi.

Amenajarea pistelor pentru biciclisti presupune, în primul rând, introducerea de noi sisteme de reglementare a circulatiei. Acestea cuprind: dotarea arterelor si intersectiilor cu amenajari, semnalizari verticale si marcaje moderne specifice biciclistilor; benzi preformate adezive; inscriptii pentru biciclisti – sageti termoplastice; extinderea si reconfigurarea instalatiilor de semaforizare din intersectii, care sa cuprinda si semnalizarea specifica biciclistilor.

S-au elaborat devize pentru fiecare categorie de lucrari: modernizarea a 21 de automate de dirijare a circulatiei; upgrade pentru 30 de automate de dirijare a circulatiei; 548 de semafoare de biciclisti (LED); 234 de semafoare pentru vehicule (LED); 300 de semafoare pentru pietoni; 60 de camere de detectie video; 160 de bucle inductive; 40 de detectoare inductive; 8 bucle VECOM; 30 de butoane pentru biciclisti; 22.760 mp de marcaje rutiere pentru pistele de biciclisti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.