Plata contactless direct în tren, spre Aeroportul Otopeni

CFR Călători și BCR implementează, începând din 23 august, plata contactless a biletului de tren pe relația Gara de Nord București – Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni.

Este vorba despre un proiect pilot care le facilitează călătorilor plata biletelor direct în tren. Pentru început, proiectul cuprinde trenurile unde călătorii au la dispoziție terminale BCR contactless (Mastercard sau Visa), pentru plata biletului de călătorie prin orice tip de dispozitiv de plată: card, telefon sau ceas inteligent.

Întregul proces de cumpărare este simplu, intuitiv și rapid: se selectează tipul de călător adult / copil, iar plata se face prin poziționarea dispozitivului de plată contactless în fața terminalului BCR.

Dispozitivele permit, în acest moment, achiziționarea a două tipuri de bilete: pentru adulți și copii, respectiv bilete pentru categoriile de clienți la care nu este necesară verificarea / reținerea unor documente suplimentare.

Tariful unei călătorii pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă este de 4 lei pentru un adult și 2 lei pentru un copil (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani).

Călătorii nu vor avea de plătit alte comisioane sau taxe bancare pentru achitarea contactless a călătoriei în tren, indiferent de cardul sau dispozitivul utilizat. Chitanțele care atestă că s-a plătit contravaloarea călătoriei se vor tipări individual, pentru fiecare client în parte. 

Proiectul reprezintă o etapă a digitalizării și automatizării proceselor interne comerciale ale CFR Călători, respectându-se totodată recomandările OMS privind reducerea plaților în numerar în contextul pandemiei COVID 19. 

CFR Călători operează 60 de trenuri pe ruta București Nord – Aeroportul „Henri Coandă” și retur. Circulaţia trenurilor este cadenţată şi acoperă aproape întreaga durată a zilei, asigurând nevoile de transport atât pentru traficul de călători ocazional, cât şi pentru cel de navetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.