Platforma nr. 1 a Aeroportului “Henri Coandă” va fi extinsă

Platforma nr. 1 a Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” va fi extinsă cu 15.000 mp, respectiv cu patru noi poziţii de parcare a aeronavelor cu literă de cod C, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Contractul, în valoare de aproape 12,7 milioane de lei (exclusiv TVA), a fost semnat cu asocierea formată din SC Napoca şi UTI Grup SA, iar lucrările vor fi executate în 6 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Noile poziţii de parcare vor fi prevăzute cu instalaţii de iluminat moderne, pentru asigurarea operării în siguranţă, în condiţii de vizibilitate redusă sau noaptea, precum şi cu instalaţii de balizaj de categoria III ICAO. Pentru acestea vor fi asigurate reţele de utilităţi, inclusiv alimentare şi hidranţi de incendiu, canalizare a apelor pluviale, precum şi drenarea apelor de infiltraţie, precizează sursa citată.

“Noua investiţie va asigura capacitatea de procesare necesară pentru acomodarea traficului aeroportuar în continuă creştere, având ca rezultat creşterea capacităţii de operare a platformelor cu 10%”, a declarat Traian Panait, director general CNAB.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.