Ploi torentiale, furtuni si descarcari electrice

 

Meteorologii au emis, joi, o avertizare de furtuni, descarcari electrice si ploi torentiale valabila pentru intreaga zi de vineri.

 

Potrivit site-ului Adminstratiei Nationale de Meteorologie (ANM), vineri, intre orele 03:00 – 21:00 instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in vestul, centrul si nordul tarii si in toata zona montana.

Se vor semnala ploi cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, grindina, iar spre seara fenomenele se vor extinde in restul teritoriului. Cantitatile de apa vor depasi, local, 25 l/mp si, izolat, 60 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza actuala informare prin atentionari sau avertizari meteorologice ulterioare.

Politia Rutiera atentioneaza in privinta pericolelor pe care fenomenele meteorologice dificile le pot reprezenta pentru circulatia rutiera, cand riscul producerii unor accidente este ridicat. Soferii trebuie sa se circule cu prudenta sporita si cu viteza redusa, adaptata permanent la starea carosabilului. De asemenea, trebuie sa se mareasca distanta in mers intre autovehicule si, pentru ca vizibilitatea este scazuta, nepermitand o asigurare eficienta, sa se evite depasirile.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.