Ploile torențiale se extind

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins avertizările Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi torențiale și furtuni, iar pentru restul țării au emis o informare de instabilitate atmosferică, până în 6 iunie, la ora 23.00.

Astfel, în toată țara vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse, 35…40 l/mp.

Codul Galben va fi valabil până în data de 5 iunie, la ora 3.00, când în cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Codul Portocaliu a fost extins până în 4 iunie, la ora 21.00. În Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial.

În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza acest mesaj, prin avertizări de vreme severă imediată.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.