Pod rupt de inundații pe DN 2F, circulație blocată

O viitură a rupt rampele de acces la podul provizoriu de pe DN 2F la km 38+965, în localitatea Straminoasa, județul Bacău, astfel că traficul rutier este blocat, duminică, pentru toate categoriile de autovehicule.

“În prezent, la fața locului, se acționează cu 1 buldoexcavator, 1 unimog, 1 încărcător frontal, un cilindru compactor și 3 autobasculante care cară material pietros (piatră spartă) pentru refacerea rampelor distruse”, precizează CNAIR.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estimează redeschiderea circulației în cursul acestei zile, în funcție de condițiile meteo”. 

Până atunci, ruta ocolitoare este Roman – Negrești – Vaslui.

Un nou val de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță însă un nou val de ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină, în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile centrale, nord-estice şi local în cele sudice.

Astfel, duminică după-amiaza şi în primele ore ale serii vor exista perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile centrale, nord-estice şi local în cele sudice.

Până duminică seara la ora 21.00 se vor semnala ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi pe spaţii mici căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 – 35 l/mp.

Cod Portocaliu de inundații

An același timp, mai multe județe din Moldova se află sub avertizare Cod Portocaliu de inundații. Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis încă de sâmbătă avertizarea, valabilă până duminică la ora 12.00 pe râul Bârlad, în bazinul superior şi pe afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea, și până la ora 18.00 în județul Vaslui – cu posibilitatea de extindere în următoarele ore.

Potrivit Codului Portocaliu, de duminică dimineaţa până seara la ora 18.00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Elan – bazin superior şi mijlociu, judeţul Vaslui.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic superior al râului Elan.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.roDISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.