Polei pe șosele

Fenomenul de ploaie înghețată, care generează apariția spontană a poleiului, a dat peste cap circulația rutieră în sud-estul țării, dar și la București, începând din 18 martie la prânz. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează în dimineața de 19 martie că traficul rutier a fost redeschis pentru toate categoriile de autovehicule pe toate sectoarele de autostrăzi şi drumuri naţionale afectate de condiţiile meteorologice din ziua precedentă.

Circulaţia pe A2, Bucureşti – Constanţa, care a fost închisă în 18 martie începând cu ora 13.15 între Fundulea și Drajna (km 36+000 – km 105+000), pe ambele sensuri, a fost, de asemenea, redeschisă pentru toate autovehiculele şi nu mai sunt sectoare pe care să se circule controlat.

Echipele CNAIR au acţionat cu 922 de autoutilaje şi cu 6.918 de tone de material antiderapant pe sectoarele de drum afectate de condiţiile meteorologice extreme.

Astfel, în perioada 18 martie ora 17:00 – 19 martie ora 5:00, drumarii au acţionat astfel: DRDP Constanţa – cu 88 de autoutilaje şi 2.406,2 tone de material antiderapant; DRDP Bucureşti – cu 164 de autoutilaje şi 901 tone de material antiderapant; DRDP Craiova – cu 128 de autoutilaje şi 496 de tone de material antiderapant; DRDP Timişoara – cu 86 de autoutilaje şi 389 de tone de material antiderapant; DRDP Cluj – cu 84 de autoutilaje şi 507 tone de material antiderapant; DRDP Braşov – cu 129 de autoutilaje şi 729,6 tone de material antiderapant; DRDP Iaşi – cu 243 de autoutilaje şi 1.489,48 tone de material antiderapant.

Veștile sunt însă proaste de la meteorologi: toată săptămâna va fi cu precipitații în aproape întreaga țară, iar temperaturile vor fi preponderent negative, cu mult mai scăzute decât normalul perioadei, astfel încât poleiul le va da de furcă șoferilor.

În zona Moldovei, unde a nins, se circulă în condiții de iarnă.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.