Poliția Rutieră București a reținut 11 permise în două ore

În numai două ore, agenții de la Poliția Rutieră București au reținut, marți dimineață, 11 permise de conducere, din care 7 pentru depășirea coloanei de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului, și au aplicate 64 amenzi în valoare de 18.560 lei.

Acțiunea a fost derulată în scopul reducerii riscului rutier. Polițiștii au mers pe majoritatea arterelor principale din București și au urmărit întreaga plajă de abateri de la normele rutiere, cu preponderență depistarea conducătorilor auto care depășesc coloana de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului.

Poliția rutieră atrage atenția că depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului se sancționează contravențional cu 4-5 puncte amendă (un punct amendă 1.450 lei) și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

“Recomandăm respectarea regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere nedorite”, se arată în comunicatul remis redacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.