Poliția Rutieră și inspectorii ARR, control la taxi și transport alternativ

Polițiștii Brigăzii Rutiere a Capitalei și inspectori din cadrul Registrului Auto Român (ARR) au verificat taximetriștii și șoferii care efectuau transport alternativ, pe 14 august, în zona Gării de Nord București.

Au fost oprite la control peste 80 de autovehicule și au fost aplicate 64 de amenzi, în valoare de peste 25.000 de lei. Astfel, 11 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea prevederii Legii 38/2003 a taximetriei, iar celelalte 53 de amenzi au fost aplicate pentru încălcarea Codului rutier (OUG 195/2002), dintre care 6 în cazul transportului alternativ, și 22 în cel al taximetriștilor.

„În cadrul acțiunii au fost reținute 3 permise de conducere în vederea suspendării pentru o perioada de 90 zile, pentru deficiențe periculoase la mecanismul de directie și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare, pentru deficiențele tehnice constatate (8 la taximetre, 4 la mașini de transport alternativ), respectiv 2 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare”, precizează Brigada Rutieră a Capitalei.

În unul dintre cazuri, un bărbat în vârsta de 68 de ani a efectutat transport de persoane fără a avea asupra sa autorizația de taxi în original, verificarea metrologică a aparatului de taxat, certificatul de atestare a pregătirii profesionale și certificatul de înmatriculare.

Totodată, după verificarea autovehicului de către inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, s-a constatat faptul că acesta prezenta deficiențe periculoase la mecanismul de direcție, avea montată instalație GPL neomologată, prezenta coroziuni străpunse ale elementelor caroseriei, deficiențe la sistemul de iluminare, anvelopele erau uzate peste limita legală admisă și nu avea în dotare trusă medicală și triunghiuri reflectorizante.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.950 lei, a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 zile și masura tehico-administrativă a retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.

Într-un alt caz, un bărbat în vârsta de 40 de ani a efectuat transport alternativ având inspecția tehnica periodică (ITP) expirată, anvelopele uzate peste limita legală admisă, defecțiuni la sistemul de iluminare și folii de culoare neagră aplicate pe dispersoarele stânga și dreapta spate care afectează eficacitatea acestora.

El a fost amendat cu 1.305 lei și i s-a retras certificatul de înmatriculare.

Acest tip de acțiuni vor fi organizate în permanență de către Brigada Rutieră București.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.