Politist iesean prins cu mita

 

Un agent de la Sectia 3 a Politiei municipiului Iasi – compartimentul ordine publica –, a fost prins de ofiterii anticoruptie in timp ce primea de la un taximetrist 200 de lei mita pentru a nu-l amenda si a nu-i suspenda permisul de conducere.

Operatiunea s-a petrecut in 22 noiembrie, cand lucratorii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciului Judetean Anticoruptie Iasi, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi si cu sprijinul tehnic al Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Interna Iasi au organizat flagrantul.

In caz este implicat si un al doilea politist, care facea parte din patrula mobila a compartimentului de ordine publica. Taximetristul a fost oprit in trafic de cei doi agenti, si pentru a nu-l sanctiona la regimul rutier, cu amenda si suspendarea permisului, acestia i-au pretins suma de 200 lei. Cum soferul de taxi nu detinea suma pretinsa, unul dintre politisti i-a retinut permisul de conducere si cartea de identitate, mentionand ca i le va restitui in momentul primirii banilor. Agentul i-a dat termen doua ore sa-I aduca banii, indicandu-i un numar de telefon mobil la care putea fi contactat.

In baza denuntului taximetristului, ofiterii anticoruptie au organizat flagrantul si agentul de politie a fost surprins in momentul primirii sumei de 200 lei si restituirii celor doua documente. In cauz,a procurorul a dispus inceperea urmaririi penale impotriva agentului de politie, pentru savarsirea infractiuni de luare de mita, fara a dispune masura retinerii, intrucat agentul si-a recunoscut fapta. Cercetarile continua, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa fie extinsa urmarirea penala si asupra celui de-al doilea politist care facea parte din patrula, informeaza Directia Generala Anticoruptie.        

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.