Politist prins in flagrant in timp ce lua mita

 

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Calarasi au documentat activitatea infractionala a unui agent de politie de la Inspectoratul de Politie al Judetului Calarasi, care a pretins si primit de la doi cetateni suma de 300 lei pentru a nu lua masurile legale impotriva lor, informeaza DGA.

 

“In fapt, la data de 19.02.2011, P.M. si K.C., impreuna cu un prieten, au sustras un portofel ce continea acte si suma de 200 Euro. Furtul a fost investigat de agentul de politie N.G. din cadrul Politiei Mun. Oltenita – Biroul de Investigatii Criminale, care le-a pretins celor doi o suma de bani pentru a nu inregistra dosar penal pe numele lor. La data de 05.04.2011, P.M. si K.C. au sesizat Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Calarasi cu privire la cererea politistului. Astfel, in seara zilei de 12.04.2011, ofiterii DGA, cu sprijinul DGIPI, sub coordonarea procurorului de caz au procedat la organizarea si realizarea activitatii de prindere in flagrant a agentului de politie N.G. in timp ce primea 300 lei de la cei doi denuntatori”, se arata in comunicatul DGA.

Fata de politist a fost inceputa urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de luare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 254 C. Penal, cu referire la art. 7, alin. 1 din Legea 78/2000, cercetarile fiind continuate cu invinuitul in stare de libertate. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.