Politist rutier incoruptibil

 

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, au prins in flagrant un cetatean in timpul incercarii de mituire cu 200 euro a unui politist rutier. Flagrantul a fost organizat ca urmare a denuntului agentului de politie.

 

“In fapt, la data de 17.03.2011, in jurul orei 15.40, in timp ce executa serviciul de patrulare si supraveghere a traficului rutier, un agent de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad – Politia orasului Nadlac l-a surprins in trafic pe A.N. in timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice fara a detine permis de conducere. Inculpatul a condus in aceste conditii din Franta pana in Romania. In contextul verificarilor efectuate si a intocmirii actelor premergatoare pentru infractiunea constatata, conducatorul auto i-a promis politistului 100 lei, iar ulterior 100 euro, pentru a nu-si indeplini in mod corect atributiile de serviciu si a-l sanctiona prin aplicarea unui simplu avertisment”, precizeaza un comunicat al DGA.

Politistul a sesizat DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Arad, care a luat masuri pentru organizarea flagrantului, iar A.N. a fost prins in timp ce oferea agentului de politie suma de 200 de euro pentru a nu-i intocmi dosar penal pentru fapta savarsita. Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad a dispus inceperea urmaririi penale fata de A.N. pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 255 alin. 1 Cod penal rap. la art. 7 alin 2 din Legea 78/2000. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.