Politistii au retinut in doua zile 190 de permise si 77 de certificate de inmatriculare

Bilantul actiunii politistilor rutieri de pe raza a sase judete este semnificativ: in numai doua zile, au retinut 190 de permise de conducere si 77 de certificate de inmatriculare, au aplicat amenzi de peste 900.000 de lei si au confiscate marfuri de aproape 40.000 de lei.

Pe soselele din cele sase judete – Brasov, Calarasi, Constanta, Iasi, Prahova si Timis -, oamenii legii au oprit si controlat 8.607 de conducatori auto, iar pentru abaterile comise in trafic au aplicat aproape 3.000 de santiuni contraventionale in baza OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Cele mai multe, 832, au fost pentru viteza, 555 pentru nepurtarea centurii de siguranta iar 33 au fost amenzi aplicate pentru consum de alcool. Valoarea totala a santiunilor este de 906.540 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate – de 39.325 de lei, anunta Politia Romana.

Insa operatiunea nu s-a desfasurat numai pe sosele, ci si in localitati din cele sase judete, scopul fiind prevenirea activitatilor infractionale. Si aici au fost rezultate semnificative: au fost prinsi 160 de suspecti, dintre care 27 au fost retinuti sau arestati, precum si 13 urmariti la nivel national. De asemenea, 1.439 persoane au fost avertizate si 1.106 conduse la sediul politiei pentru verificari.

Potrivit Politiei Romane, peste 1.800 de politisti de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, investigarea fraudelor, interventie rapida si alte forte au actionat in sistem integrat, constatand in total 170 de infractiuni.

Politistii au actionat prioritar in zonele, locurile si mediile identificate in urma analizelor efectuate, cu risc criminogen, pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor urmarite in temeiul legii, precum si a celor care incalca prevederile legale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.