Polițiștii belgieni au amendat cu 189.000 euro șoferi de camion

Poliția Federală Belgiană a verificat 53 de camioane, într-o zi de acțiune în apropierea portului Zeebrugge, axată pe respectarea legislației sociale și, prin urmare, pe condițiile de muncă și de viață ale șoferilor, informează cel mai recent Buletin ROADPOL.

Photo: POLICE.BE

În plus, polițiștii federali și vameșii au adus câte un câine antidrog. S-au efectuat verificări, printre altele, la actele autovehiculului și la tahograf, a informat Poliția.

Rezultate

În final, s-au înregistrat 101 încălcări în ceea ce privește perioada de odihnă săptămânală a șoferilor.

„Șoferii de camion au obligația să facă în mod regulat pauze de cel puțin 45 de ore. Ei nu sunt autorizați să petreacă această pauză în vehiculul lor. În realitate, totuși, șoferii nu reușesc adesea să găsească un loc de odihnă alternativ, cum ar fi un hotel sau un apartament. Apoi își petrec weekendurile odihnindu-se în habitaclu al vehiculului lor, în parcări unde dotările necesare (toalete adecvate, dușuri, bucătărie, loc confortabil de odihnă etc.) sunt puțin disponibile. Au mai fost înregistrate 32 de încălcări ale obligației de returnare. Camioanele trebuie să se întoarcă în țara de înființare a companiei lor cel puțin o dată la 8 săptămâni. Această regulă este adesea încălcată. Companiile de transport cu sediul în alte țări europene și ale căror vehicule sunt înmatriculate acolo funcționează astfel luni și chiar ani numai în străinătate fără a se întoarce în țara de înmatriculare perturbând concurența în sectorul transportului de marfă prin dumping social cu salariile șoferilor, taxele de asigurări sociale și ocolirea regulilor de detașare. În consecință, trei autospeciale au fost sechestrate de Poliție”, informează ROADPOL.

Tahograf

În cadrul acțiunii au mai fost sesizate: 7 încălcări privind timpul de conducere și odihnă sau folosirea tahografelor, 1 caz de fraudă AdBlue, 8 alte infracțiuni, inclusiv falsificarea sau obținerea în mod fals a diverselor documente.

În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 189.400 de euro, în principal împotriva companiei de transport și nu a șoferului. O persoană a fost arestată pentru muncă ilegală. Dacă va fi necesar, vor fi declanșate cercetări ulterioare de către Poliția Judiciară sau serviciile de inspecție, a informat Poliția.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.